Keşmir Sorunu 'Laf Dalaşı'na Evrildi,Çözüm Yok

Keşmir Sorunu 'Laf Dalaşı'na Evrildi,Çözüm Yok

Hindistan ve Pakistan;Keşmir konusunu ,'atışma' şeklinde bir kere daha gündeme getirdi.

Hindistan ve Pakistan bir kere daha Pakistan’daki terörizm ve Keşmir’deki şiddet olaylarını konuştu. Ancak bu sefer görüşme,beklenen şekilde değil de Pakistan Başbakanı Imran Khan’ın bir tweeti üzerine 'söz atışması' biçiminde gerçekleşti.

 

Imran Khan,21 Ekim saat 21.00 sularında (21.48) ‘Hindistan güvenlik güçlerinin Keşmir’deki masum insanları öldürdüğü elim olayı güçlü bir şekilde kınıyoruz.Hindistan’ın BM Güvenlik Konseyi Kararı’nı ve Keşmir halkının isteklerini dikkate alarak Keşmir sorununu çözme gerekliliğini anlama zamanıdır.’ tweetini attı.Keşmir'de üç asker ve militanlar arasında çıkan çatışma sonucu 6 sivilin hayatını kaybetmesi konusuna atıf yaptı. https://www.ngazete.com/kesmir-yine-alti-sivile-mezar-oldu-2458h.htm

 

Hindistan ise bu tweete bir tepki açıklaması yayımladı.

 

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Raveesh Kumar, konuyla ilgili, ‘Pakistan Başbakanı’nın 21 Ekim 2018’de attığı tweette değindiği noktalar gerçekten kınanacak düzeyde.Pakistan liderliğini,Hindistan’ın iç işleri ile ilgili yorum yapmak yerine kendi iç işleri ve meseleleri ile ilgilenmeye davet ediyoruz.’ ifadelerini kullandı.

 

Keşmir’i terörist bölge ilan ederek, ‘Pakistan,Hindistan’a ve komşularına karşı olan teröristleri ve terör faaliyetlerini yüceltmek yerine terörizm ve terör yapılanmasının desteklenmesine karşı yeterli önlemi alarak bölge halklarının çıkarına hizmet edebilir.’ dedi.

 

Imran Khan, Keşmir sorununu çözmek için teklif götürmüş ancak Hindistan tarafından reddedilmişti. 21 Ağustos’ta attığı tweetinde ‘Pakistan ve Hindistan,Keşmir dahil bütün sorunlarını diyalogla çözmelidir.’ sözlerini kullanmıştı.

 

Ancak Keşmir halkı,bölgede hem Hindistan’ın hem de Pakistan’ın işgalci olduğunu,Hindistan’ın tek farkının Keşmirlileri terörist ilan etmek olduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler