Bolton-Putin Görüşmesi Sonuç Vermedi,Putin-Trump Zirvesi Gündemde

Bolton-Putin Görüşmesi Sonuç Vermedi,Putin-Trump Zirvesi Gündemde

ABD Başkanı Donald Trump’ın Milli Güvenlik Danışmanı John Bolton,Rusya Devlet Başkanı Putin ile Orta Menzilli Nükleer Anlaşma üzerine Salı günü bir toplantı gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Milli Güvenlik Danışmanı John Bolton,Rusya Devlet Başkanı Putin ile Trump’ın Orta Menzilli Nükleer Anlaşma’yı Rusya’nın ihlal ettiğini iddia etmesi ve ABD olarak anlaşmadan çekileceğini ifade etmesi üzerine Salı günü bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Kremlin ise anlaşmayı ihlal ettiği iddialarını kesin bir ifadeyle reddetti.31 yıllık ‘Orta Menzilli Nükleer Güçler Anlaşması’nın rafa kaldırılmasının “tehlikeli bir gelişme” olacağını ve yeni bir silahlanma yarışına yol açabileceğini söyledi. 

 

Bolton,İpucu Vermedi

 

Bolton, düzenlediği basın konferansında “Amerika,Rusya’nın anlaşmayı ihlal ettiğini belirtiyor. Rusya ise ‘anlaşmayı ihlal etmediğini’ söylüyor.Bu durumda birinin şunu sorması lazım: Rusya anlaşmayı ihlal etmediğini düşünüyorken nasıl uyumlu bir çalışma yürütülecek?’ dedi.

 

Bolton,orta menzilli nükleer silahların sınırlandırılması ile ilgili anlaşmada ABD’nin sonraki olası tavrının ne olacağına dair herhangi bir ayrıntı vermedi. Ancak Trump’ın ‘Rusya anlaşmayı ihlal etmiştir’ sözlerini tekrarladı. Bu durum analistlerce Bolton’un Rusya Devlet Başkanı Putin dahil üst yetkililerle yaptığı görüşmelerin ‘kördüğümü çözmediği’ şeklinde yorumlandı.

 

Diyolaglar,Bundan Sonra Putin-Trump Arasında Devam Edecek

 

Putin, "ABD’nin sebepsiz yere attığı adımlar bizi şaşırtıyor.Biz bunu dostça olarak tanımlayamıyoruz." açıklamasını yaptı.

 

Putin,konuşmasının başında “Helsinki'de ABD Başkanı Trump ile yaptığımız toplantıyı hatırlatmak istiyorum.Benim görüşüme göre yararlı,bazı konularda zor bir toplantı ve görüşmeydi.Ancak sonuç olarak yapıcıydı.” dedi.

 

 

ABD’li mevkidaşı Trump ile bu diyaloğa devam etmenin daha yararlı olacağını söyledi.Anlaşmanın taraflarının Paris’te 1. Dünya Savaşı uluslararası anma törenleri çerçevesinde biraraya geleceğinin altını çizdi.
 

Putin,Bolton ile yaptığı toplantıda ise stratejik istikrar,bölgesel çatışmalar ve silahsızlanma konularında fikir alışverişinde bulundu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler