Kanada'da Uyuşturucu Yasal Hale Geldi

Kanada'da Uyuşturucu Yasal Hale Geldi

Kanada'da, uzun aylar süren yasama çekişmeleri sonucu, 'eğlence amaçlı uyuşturucunun' yasal hale geldiği ikinci en büyük ülke oldu.

Kanada'da, uzun aylar süren yasama çekişmeleri sonucu, 'eğlence amaçlı uyuşturucunun' yasal hale geldiği ikinci en büyük ülke oldu. 

İlk ülkenin Uruguay olduğu belirtildi.Aylar süren hazırlıklar ve yasama çekişmeleri sonrasında yasal uyuşturucu yasası aktif hale geldi.Açılan uyuşturucu dükkanlarında, hükümet tarafından eğitilen görevlilerin bilgi verdiği, kasiyerin ise ürünleri tarttığı ve çeşitli türlerin satışa sunulduğu bildirildi.Her ürünün üzerinde hükümet mührü bulunduğu, ayrıca online satış imkanı da olduğu ve 100'den fazla dükkanın açıldığı haberi aktarıldı.

Hükümet Vergi Alacak

2015 kampanyasında esrarı yasal hale getireceğinin sözünü veren Kanada Başbakanı Justin Trudeau, organize suçlara yol açılmasını önlemek gerekçesini öne sürmüştü.Kanada hükümetinin vergi kazanımına ve dünya çapında bu alandaki yatırımcıları çekeceğine dikkat çekildi.

18-19 Yaşlarında Uyuşturucuya Ulaşılabilecek

Yaş sınırının ise eyaletlere göre değişeceğinin altı çizildi. Ontario'da 30 gram kenevir taşınabileceği ve dört köke kadar evlerde yetiştirilebileceği,online alışveriş ile edinilebileceği söylendi.

Quebec'te de,30 grama kadar izin verildiği,lisanslı dükkanlardan veya online olarak edinilebileceği ancak evde marihuana yetiştirilemeyeceği belirtildi.

Şu an için Quebec'te uyuşturucu edinme için minimum yaşın 18 olduğu ifade edildi. Yaş sınırının ise 18'den 21'e çıkarılması bekleniyor.Diğer eyaletlerin çoğunda ise 18-19 yaşlarında uyuşturucu satın almak serbest olacak.

Abacus Data firmasının anketine göre ise, Kanada halkının %70'inden fazlası yasayı destekliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler