İran, 'Avrupa Bizi Petrol Yaptırımlarından Korur'

İran, 'Avrupa Bizi Petrol Yaptırımlarından Korur'

ABD'nin 'İran'ın petrol ihracatını sıfıra indireceği' açıklamasının ardından, İran 'bu açıklamanın politik bir blöf olduğunu' söyledi. 'Avrupa desteği sayesinde hiçbir sorunla karşılaşmayız.' sözlerini kullandı.

ABD'nin 'İran'ın petrol ihracatını sıfıra indireceği' açıklamasının ardından İran 'bu açıklamanın politik bir blöf olduğunu' söyledi. 'Avrupa desteği sayesinde hiçbir sorunla karşılaşmayız.' sözlerini kullandı. 

ABD, İran Petrol İhracatını 'Sıfıra' İndirmek İstiyor

 ABD yetkilileri,liderlerini bölgedeki davranışlarını değiştirmeye zorlamak için İran petrol ihracatını sıfıra indirmeyi planladıklarını söylemişti. İran petrolü üzerine ABD yaptırımlarının 4 Kasım'da 'vurması' bekleniyor. 

İran devleti tarafından yönetilen Milli İran Petrolü Şirketi (NIOC) yöneticisi Ali Kardor, ABD Başkanı Donald Trump'ın aylardır İran petrol ihracatını düşürmeye çalıştığını söyledi.

Kardor, “ABD Başkanı yapabileceği her şeyi yaptı ve kendisi de çok iyi biliyor ki İran petrol ihracatını sıfıra indirme sözü politik bir blöftü.” dedi.

ABD hükümetinin müttefiklerine İran petrolü ithal etmemeleri konusunda baskı yaptığını, Suudi Arabistan, diğer OPEC ülkeleri ve Rusya'yı herhanagi bir açıkla karşılaşılması halini göz önüne alarak daha çok petrol üretimine teşvik ettiğini belirtti.

Avrupa, İran Petrolü İçin 'Takas Sistemi'ne Geçti

Kardor, 'İran petrol ihrac ettiği durumda hiçbir zorlukla karşılaşmadan parasını aldı. Bundan sonra da gerekirse ödemeleri dolar üzerinden değil de euro üzerinden kabul ederiz.Avrupa desteği sayesinde hiçbir sorunla karşılaşmayız.' sözlerini kullandı. 

Avrupalı diplomatlar ise para değişimi yapmadan İran petrolünü Avrupa malları ile değiş-tokuş edeceği Özel Amaçlı Vasıta (SPV)  adında bir takas sistemi kuracaklarını açıklamışlardı.

Kardor, yabancı bir ülke ile yeni bir petrol anlaşmasının imzalanması için ajanda oluşturulduğunu ekledi, devamında bir bilgi vermedi.

ABD'nin İran petrol ihracatına yaptırımlarının ise 4 Kasım'da 'vurması' bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler