Kanada : ‘BM’deki Koltuğum İsrail’indir’

Kanada : ‘BM’deki Koltuğum İsrail’indir’

Kudüs’te İsrail Dış İlişkiler Konseyi ve Kanada Büyükelçiliği’nin birlikte yürüttüğü etkinlikte, Kanada Dışişleri Bakanı Freeland kritik açıklamalarda bulundu.

Kudüs’te İsrail Dış İlişkiler Konseyi ve Kanada Büyükelçiliği’nin birlikte yürüttüğü etkinlikte, Kanada Dışişleri Bakanı Freeland kritik açıklamalarda bulundu.

 

Pittsburgh’tan Sonra Kanada Mı?

 

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, Pittsburgh saldırısından sonra,dünyadaki en büyük dördüncü ve Diaspora’nın üçüncü büyük Yahudi topluluğu Kanada Yahudi Topluluğu’nun nefret suçlarına maruz kalabileceği konusunda uyardı.  

‘Antisemitizm oldukça gerçektir. Liberal demokrasiyi savunmak ve antisemitizm,ırkçılık,ayrımcılık ve yabancı düşmanlığına karşı durmak için sesimizi yükseltmeliyiz.’ dedi.

 

Kanada : BM’deki Koltuğum İsrail’indir

 

Kanada’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde bir üyelik kazanmak için uğraştığı,kazanıldığı takdirde koltuğun ‘İsrail’in ‘malı’’ olacağını söyledi.

 

ABD’yi Destekliyor Mu?

 

Kanada’nın Yemen’de olanlar hakkında dehşete düştüklerini, bir ateşkesin kesinlikle gerekli olduğunu söyleyerek ABD’nin ateşkes politikasını destekledi.

 

Kendisine sorulan, ‘Kanada,Suudi Arabistan’a silah satıyor mu,bu ne kadar etiktir?’ sorusuna, ‘Kanada,silah satışlarını teftiş ediyor. Ancak geçmişte insan hakları konuları değerlendirmeye başlandığında silah ihracatı askıya alınmıştı.’ cevabını verdi.

 

Herkese Kaşıkçı Sorusu Soruluyor

 

Freeland’a bir gazeteci tarafından Kaşıkçı cinayeti kast edilerek, ‘Gazetecilerin öldürülmesi ve siyasilere karşı olan gazetecilerin hedef gösterilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusu da soruldu. ‘Bu kabul edilmezdir, profesyonel gazetecilere güvenmeye ihtiyacımız var.’ cevabını verdi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler