Hulusi Akar: ‘260.000 Suriyeli’yi Fırat’a Gönderdik!’

Hulusi Akar: ‘260.000 Suriyeli’yi Fırat’a Gönderdik!’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Münbiç,geri gönderilen Suriyeliler,15 Temmuz’dan sonra ordunun durumu,bedelli askerlik konularında kritik açıklamalarda bulundu.

Meclis'te Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Münbiç,geri gönderilen Suriyeliler,15 Temmuz’dan sonra ordunun durumu ve bedelli askerlik konularında kritik açıklamalarda bulundu. ‘Münbiç’te de hendekler kazılıyor’ diyen Akar, 260.000 Suriyeli Fırat’a geri gönderildi.’ dedi.

 

Irak’ta Terör Tehdidi Devam Ediyor

 

‘'Irak hükümetinin ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin PKK terör örgütüyle mücadelede etkili adımlar atmamaları nedeniyle, Kuzey Irak'tan ülkemize yönelen terör tehdidi devam etmektedir. Bu bağlamda, operasyonlarımız Irak topraklarından kaynaklı terör tehdidi sonlandırılıncaya kadar devam ettirilecektir.' şeklinde ifade etti.

Akar, "Zeytin Dalı Harekatında 4500'den fazla PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi.

 

‘Münbiç’te De Hendekler Kazılıyor!’

 

PKK/PYD/YPG’nin Münbiç'ten çıkarılacağına ilişkin sözler verilmiş olmasına rağmen terör örgütü Afrin'de olduğu gibi Münbiç’te de hendekler kazmaktadır. Terör örgütü yeri ve zamanı geldiğinde kazdığı çukurlara kendisinin gömüleceğini bilmelidir" ifadelerini kullandı.

 

Suriyeliler Geri Gönderilme Aşamasında

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,ayrıca,260,000 Suriyelinin Kuzey Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekatı’nın gerçekleştirildiği bölgeye geri gönderildiğini açıkladı.

Yabancı basında,Fırat Kalkanı Harekatı’nın 2016 yılında IŞİD-DAEŞ militanlarının ve YPG milislerini bölgeden çıkarmak için başladığı,operasyonun 2017’de sona erdiği söylendi.  Ankara’nın ABD destekli YPG’yi terör örgütü ilan ettiğinin altı çizildi.

 

Türkiye,ülkelerindeki çatışmadan kaçan 3.5 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapmıştı. Yine yabancı basında, ‘Türklerin Suriyelileri ekonomik yük ve iş tehdidi olarak gördüğü’ söylendi.

 

Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bölgede sağlanan yapılanma ve güvenlik sonucu, As 260,000 Suriyeli Fırat Kalkanı operasyon bölgesine geri gönderildi.”dedi.

 

Türkiye basınında yer almayan bu sözleri, yabancı basının ilgi odağı oldu.

 

15 Temmuz’dan Sonra Kim İade Edildi?

 

Bakan Akar, '15 Temmuz 2016’dan itibaren FETÖ bağlantılı TSK’dan 150 general, 7 bin 595 subay, 5 bin 723 astsubay, bin 261 uzman erbaş sözleşmeli er, 424 devlet memuru olmak üzere toplam 15 bin 153 personel ihraç, 323 personel de göreve iade edildi” diye konuştu.

 

‘S-400’den Memnunuz’

 

Hulusi Akar,S-400 konusunda da  "(S-400 sistemi) 2019'da teslimi planlanan bu sistemler ile ülkemiz, önemli bir hava savunma yeteneği kazanmış olacaktır.Rusya ile S400 tedariki belli bir noktaya gelindi"  dedi.

 

Bedelli Askerlik Ne Durumda?

 

Akar,‘Bedelli askerlik için başvuru yapanların sayısı 723 bin 91'e ulaştı.’ dedi.Konuyla ilgili  açıklamanın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan gelmesi ilgiyle karşılandı. Meclis'te Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Akar, "Halihazırda bedelli askerlik hizmetine başvuran 723 bin 91 vatandaşımızın 572 bin 873'ü işlemlerini tamamlatmış ve bu vatandaşlarımızın 54 bin 36'sı temel askerlik eğitimlerini tamamlamış, 13 bin 555'i askerlik eğitimlerine devam etmektedir" dedi

 

Bedelli askerlik işlemleri tamamlanan kişi sayısı ise 578.888 oldu. Bunlardan 54 bin 36 kişi askerlik eğitimini tamamladı. 13 bin 555 kişinin temel askerlik eğitim devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler