Kabine'den seçime yatırım çıktı: Öğrenciye ve çiftçiye destek kararı

Kabine'den seçime yatırım çıktı: Öğrenciye ve çiftçiye destek kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamaya göre çiftçi elektrik faturasını artık hasat sonunda ödeyebilecek. Öğrenciye günlük destek 60 TL'ye çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Seçim yaklaşırken, AK Parti'deki kopuşları durdurmaya çalışan iktidar seçmene vaat üstüne vaat verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır vaşları şöyle:

"İKİ YIL İÇİNDE 250 BİN KONUTU TAMAMLAYACAĞIZ"

''İlk evim iş yerim' kampanyasında talep toplama süreci önümüzdeki ayın sonuna kadar devam edecek. Başvuru sayısı şimdiden 5 milyona dayanan bu kampanya Türkiye'nin bu zamana kadar en büyük sosyal atılımı olacak. Projenin 5 bin konutluk ilk diliminin temelini 25 Ekim'de atıyoruz. İki yıl içerisinde 250 bin sosyal konut tamamlanacak ardından bunu 500 bine çıkaracağız.

Hep söylediğimiz gibi biz 20 yıldır eser hizmette yarışacağımız bir muhalefetin özlemini çektik. Görüşüne bir süre daha aynı arayışı sürdüreceğiz.

ÖĞRENCİ BARINMA SORUNU

Öğrencimilerizin barınma sorunlarını siyasi istismar haline getirmek isteyenlerin dünyadan da Türkiye'den de haberdar olmadığı aşikardır. Kredi ödemelerinin ana paradan yapılmasına ilişkin düzenleme Ekim ayında Meclis gündemine gelecektir.

Yüksek öğretimde yurtlarda kalan öğrencilerimize verdiğimiz beslenme yardımını günlük 60 liraya çıkardık. Beslenme yardımını aylık 1500 liraya yükseltiyoruz.

ÇİFTÇİLERE ELEKTRİK YARDIMI

Bugün Kabine toplantımız bayağı neşeliydi diyen Erdoğan, "Bakan arkadaşlarım bayağı iyi hazırlanmışlar. Çiftçilerimizin en önemli giderleri arasında yer alan elektrik faturalarında KDV faturalarını düşererek üreticilerimize destek sağlamıştık. Bugün de elektrik faturaları ile ilgili yeni bir düzenlemenin müjdesini veriyoruz. Bundan böyle elektrik faturaları hasat sonunda ödenebilecek. Önceden kalan elektrik borçları için beş yıla varan vadeyle faizsiz geri ödemeyle kapatabilecek." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler