İSTANBUL'DA ONUR YÜRÜYÜŞÜ'NE POLİS MÜDAHALESİ

İSTANBUL'DA ONUR YÜRÜYÜŞÜ'NE POLİS MÜDAHALESİ

İstanbul'da düzenlenmesi planlanan ancak bu yıl da yasaklanan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için Beyoğlu’nda bulunan Miss Sokak’taki LGBTİ+ eylemine katılanlara polis müdahale etti.

Eylemi izleyen AFP'den gazeteci Bülent Kılıç'ın da Mis Sokak'ta gözaltına alınanlar arasında olduğu bildirildi.

İstanbul'da düzenlenmesi planlanan ancak bu yıl da yasaklanan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için Beyoğlu’nda bulunan Miss Sokak’taki LGBTİ+ eylemine katılanlara polis müdahale etti. Eylemi izleyen AFP'den gazeteci Bülent Kılıç'ın da Mis Sokak'ta gözaltına alınanlar arasında olduğu bildirildi.

İstanbul'da düzenlenmesi planlanan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü bu yıl da Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından 'devletin bölünmez bütünlüğü, genel ahlak ve Covid-19 tedbirleri' gerekçesiyle yasaklandı. Bu kararın ardından açıklama yapan Onur Haftası Komitesi ise "Sokaklar bizim" diyerek Taksim'de bir araya gelme çağrısı yaptı.

Bu arada yürüyüş için Mis Sokak'ta toplanan eylemciler "Sokaklar bizim, Taksim bizim, her yer bizim" sloganları atttılar. Polis gruba müdahale etti.

AFP'den Gazeteci Bülent Kılıç'ın da Mis Sokak'ta gözaltına alınanlar arasında olduğu bildirildi. 

 LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi tarafından yapılan açıklamada, "Şu anda Mis Sokak'ta en az 6 gözaltı olduğu bilgisine eriştik. Lubunyalar sokakta olmaya devam ediyor. Polisler saldırıyor, gaz sıkıyorlar, plastik mermi ile saldırıyorlar. Sokak Bizim" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler