Çağın Erenoğlu

Çağın Erenoğlu

İŞTAHLA BAŞ ETME SÜRECİ…

Hali hazırda gelen kış ve hareketsizlik dönemiyle birlikte, oturduğumuz yerden bir şeyler yeme ve atıştırma alışkanlığımız da gittikçe üzerimize yapışmakta. Akşamları işten çıkıp, sıcak evlerimize gelerek yediğimiz yemek ardından, koltuğa yayılmak suretiyle televizyona takılmamız, bir taraftan da elimizde atıştırmalık çerezlerle günü bitirmemiz Ay’ın Boğa burcuna geçişiyle beraber bu hafta daha sık bir ritüel haline dönüşecek. 

Hafta ortasından itibaren iyiden iyiye artan iştah durumuyla alakalı kendimizi zapt etmek zorunda kalabiliriz. Bilindiği üzere Boğa burcu, keyif ve yemekle özdeşleşmiş olup, oturan boğa kavramı yerinde oturarak sadece yeme ve içmeye kendini veren bu burcun tipik özeliği ve Ay’ın üzerindeki etkisindendir. Özellikle bu hafta atıştırmalara ve fazladan kilolara dikkat ederek, herkes için sağlıklı ve fit bir hafta diliyorum!

Koç: Koç ve yükselen burcu koç olanlar, bu hafta uzun zamandır beklediğiniz atılımı yapmak için iyi bir dönem başlıyor. Kariyer konusunda yükseliş yaşayan koçlar, bu haftanın kesinlikle kıymetini bilmeli. Para, yatırım, bütçe yapma gibi konularda hedefe odaklanma açısından önemli bir süreçtesiniz.

Boğa: Boğa ve yükselen burcu boğa olanlar, yurtdışı ve yabancı odaklı işler konusunda oldukça aktif ve şanslı olacaksınız. Ayrıca yayın, sosyal medya gibi alanlarda sizin için çok daha aktif bir süreç başlıyor. Öğrenci veya akademisyen olan boğalar için güzel bir fırsat eşiği bu hafta olası.

İkizler: İkizler ve yükselen burcu ikizler olanlar, maddi konulardan çok bu hafta manevi konulara yönelerek içsel bir yolculuğa çıkacaklar. Aklı her zaman hızlı çalışan sizler için daha çok ruhani anlamda yapıcı ve yaratıcı bir hafta olacak. Sanatla uğraşanlar için ise bereketli bir hafta fakat iştahlı olanlar, yeme içme alışkanlıklarına dikkat, ağzınız bir tek laf yaparken hızlı çalışsın!

Yengeç: Bekârlar için evlilik kararı alma açısından oldukça uygun bir süreç zira yengeçler bu hafta evlilik gibi ciddi kararlara çok daha fazla ilgi duyabilirler. İlişki arayanlar için ise bu hafta oldukça uygun fırsatlar mevcut olacak. Çalışanların müdürleri ve üstleri ile olumlu temaslarda olacağı hatta beklenmedik flörtler yapacakları sürpriz bir hafta olabilir.

Aslan: Birikmiş işlerinizi veya ertelediğiniz kararları ufak ufak yoluna koyma konusunda kendinizi daha aktif ve enerjik hissedebilirsiniz. Yükselen enerjiniz ile birlikte belki de yeni bir hobi veya spora başlama fikri kafanızda belirmeye başlayabilir. Önünüzdeki görevleri sınıflandırmalı ve daha büyümeden işe girişmelisiniz. Zamanı boşa harcamayın.

Başak: Başak ve yükselen burcu başak olanlar, bu hafta hobiler ve sportif aktivitelerin ön planda olacağı bir hafta olması sebebiyle aşk ve romantizm ile yeni tanışmalar, temaslar yaşanabilir. İkili ilişkilerde güzel başlangıçların olacağı bir haftaya giriyorsunuz. Samimiyet konusunda dikkatli olun.

Terazi: Ev değişikliği, işte yer değişikliği ve aile ile ilgili durumlarda yeni kararlar alma ve adım atma zamanı gündeme gelebilir. Aile içinde önemli mevzuları konuşma zamanının vurgulandığı bu hafta sağlık alanında da yeni adımlar atılabilir, rejim veya detox sürecine başlanabilir.

Akrep: Akrep ve yükseleni akrep olanlar, iştahınız bu aralar daha çok artabilir. Yeme, içme alışkanlığınıza ve sıklığına dikkat etmelisiniz. Diğer taraftan iletişim konusunda medyayı daha aktif kullanma, yazma veya sanatsal yetenekleri ortaya koyma alanında güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Yay: Yay ve yükseleni yay olanlar, parasal konularda yeni gelişmeler 20 Aralıktan sonra başlayarak ivmelenecek. İşle ilgili konularda daha fazla mesuliyet almanız gereken bu yeni dönemde ayakların biraz daha yere basması, yatırım faaliyetleri açısından somut kar sağlayacaktır.

Oğlak: Oğlak ve yükseleni Oğlak olanlar, bu hafta kendinizi yeniden değerlendirip yeni kararlar almak isteyebilirsiniz. Geçmişinizde yaşananları eleştirmeye başlayarak hatta belki biraz da boşa geçirdiğinizi düşünerek yeni ve köklü atılımlar yapmak isteyebilirsiniz.

Kova: Kova ve yükseleni kova olanlar bu hafta şüpheci yaklaşımlar sonucu fikirlerinizi başkalarına ifade etmek konusunda tereddütler yaşayabilirsiniz. Bu dönem içinde emin olmadığınız kişilerden uzak durmak size fayda sağlayacaktır. Parasal konularda ise olumlu gelişmeler devrede. Alım, satım gibi konularda kazançlar elde edilebilirsiniz.

Balık: Bu hafta sosyal çevre ve ilişkiler adına güzel gelişmeler gündeminizde. Sosyal çevreniz fırsatları önünüze getirecek ve ortak işler ön planda olacak. Davetler ve ziyaretler ile birlikte her yerde yemek yeme durumunuzu da ön planda tutarak, fazladan kilo alma konusunda şanslı olabileceğinizi unutmamalısınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar