Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Gözleri Derya Deniz

İzmir Tarkan’ı bekliyor. 100.yıl kutlamaları çerçevesinde 9 Eylül gecesi kordon boyunda kendisi için özel hazırlanan sahnede İzmirlilerle buluşacak. Sanatçıyı onbinlerce seveninin izlemesi bekleniyor. Tarkan, “Sizleri ve o müthiş enerjinizi çok özledim, iple çekiyorum. 9 Eylül’de Kordon Boyu’nda görüşmek üzere” diyerek heyecanını dile getiriyor.

Tarkan’ı biz çizgi roman olarak bilirdik. Sezgin Burak tarafından yaratılan kurgusal Hun savaşçısı ve aynı isimli çizgi roman serisi 14 Nisan 1967'de Hürriyet'te günlük bantlar halinde yayımlanmaya başlamıştı. Yanındaki kurt köpeği ve sırtındaki hayvan postu hala hatırlarımda. Türk filmlerine konu olan bu yerli kahramanımız aynı Karaoğlan gibi düşmanlarla savaşır, güzel kızlarla sevişir ancak “kesinlikle”şarkı söylemezdi.

Ama 1993 den bu yana fırtına gibi esen Tarkan Tevetoğlu yerleştiği Türk Pop’unun zirvesinden inmemeyi ve ısrarla şarkı söylemeyi sürdürüyor. Sadece ülkemizde değil Avrupa ülkelerinden Uzak Doğu’ya kadar. Yurt dışına gittiğinizde herhangi bir lokalde “Şıkıdım” ya da “Kuzu kuzu” ya rastgelmek sıradan bir olay artık.

Tarkan altı çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu. 3 erkek 3 kız sahibi aile Almanya’da çalışıyor. Baba biraz dayakçı biraz da akşamcı. Yaban ellerde altı çocuğunun masraflarını kaldıramayan aile 1986 da yurda kesin dönüş yapmaya karar veriyor. Gözünü dünyaya yurt dışında açan Tarkan da eğitimine Karamürsel’de devam ediyor. Bu arada genç özellikle ablalarının desteğiyle Musiki Cemiyeti’nde dersler alıyor. Türk Sanat Müziği onun favorisi.

Lise döneminde ufak ufak paralar da kazanmaya başlar şarkıcılıktan. Çınarcık’ta düğün salonlarında,çay bahçelerinde sahnededir. Lise bitince İstanbul’da üniversite hayalleri başlar ancak sınavı kazanamaz. Tek bir çare kalmıştır;şansını yurt dışında denemek. Yine Almanya’ya gitmeye karar verir. Pılını pırtısını toplamışken yakın arkadaşı Alpay onu kararından caydırır ve Unkapanı Plakçılar Çarşı’sına götürür. İligilenen bir firma olmuştur:İstanbul Plak. İlk plağı “Kıl oldum abi” beklenenin üzerinde ilgi görür. Yavaş yavaş konserler de başlar.

O dönemde tanıdım Tarkan’ı. Bir İzmir konseri öncesi hayallerini anlattı bana. Şimdi yıllar önce söz ettiği hayallerinin çoğunu gerçekleştirdiğini görüyorum. O gün “Bu ülke dünya çapında bir star çıkaracak. O da ben olacağım “demişti.

Tarkan bir üniversite tezine de konu oldu. “Yıldız Olgusu”adlı bu tezde Tarkan’dan yola çıkarak popstar olgusu ele alınıyor. Kıvrak dansları,cinselliğe gönderme yapan şarkıları,göz süzmeleri,gerdan kırmaları velhasıl herşeyi ele alınmış bu tezde. Tv kamerasına “Çişim geldi” deyişi bile.

Bir albümünde “Karma Felsefesi”ne de yer vermişti sanatçı. Yapısına da uyan bu felsefeyi Tarkan şöyle anlatıyor:

“Yaşam hassas bir etki tepki etkisi üzerine kuruludur. Dün yaşadıklarımız ,bugünkü ruh halimiz,yarın karşımıza çıkacak herşey uzun bir zincir gibi birbirleriyle bağlantılıdır. Geçmişte yaptığımız iyilik çevremize yaydığımız pozitif elektrik sevgi heyecanı iyi anlarsak yarın bize iyi karma olarak geri döner”

Tarkan en son bir ay kadar önce "Yap Bi Güzellik" isimli single'ını yayımladı. Sanatçı müzik piyasasının önemli kuruluşlarından Hitt Müzik’i 1997 yılında kurdu. İlk yıllarında sadece konser organizasyonu konusunda faaliyet gösteren Hitt, bugün, müzik-eğlence sektörünün değişik alanlarında gerçekleştirdiği projelerle sektörde yer alıyor.

Sanatçı 29 Nisan 2016'da Pınar Dilek ile evlendi. 12 Temmuz 2018'de Liya adında bir kızı oldu. Sosyal medyada sık sık kızıyla resimlerini paylaşıyor.

Tarkan başta doğayı koruma adına her konuda söylemi olan bir sanatçı. Sözünü sakınmıyor. “Kıl oldum abi”den bu yana geldiği aşama inanılmaz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.