Gold...!

Sevgili dostlarım ülkemiz döviz kurları artışı ile büyük sancılı günlerden geçiyor, bunların nedenleri ve sebeplerini önümüzdeki günlerde gidişata göre değerlendirmek istiyorum.

Tek söyleyeceğim şu olur kurlardaki bu artış sürpriz değil herkese.

Bu öngörüleri yapanlar, bunlar kamuoyunda mevcut tanınmış insanlar, bu öncel bilgileri analizlerle değil stratejik planları bilerek yaptılar.

Şunu unutmayalım rahmetli MENDERES döneminde ülke MOROTORYUMA gitmişti, bunun sonucunda arkasından DARBE gelmişti. Hatta darbeyi yapan subaylar memur maaşlarını ödeyebilmek için ABD elçiliğinden ekonomik yardım talebi isteyerek darbeyi kuvvetlendirip ayakta kalma mücadelesine girmişlerdi.

Menderes döneminin hala SIR bilinmeyen hadiseleri vardır.

Ben şimdi başka bir konuya değinmek istiyorum, bu geçtiğimiz pazartesi gazeteci sayın UĞUR DÜNDAR beyin TELE1 televizyonunda eski eğlence hayatının PİRİMADONNA mekanı İstanbul Taksimde eskiden bulunan tarihi MAKSİM gazinosunun yaratıcısı rahmetli FAHRETTİN ASLAN beyin mahdumlarından gazinoya emeği çokça geçen sayın SACİT ASLAN beyefendi ile röportajı vardı canlı.

İki kişiyi gıyaplarında uzaktan ama yakın tanırım çok eski yıllardan.

Benden yaşça büyük olsalar bile aynı dönemin insanıyız.

Röportajda ve daha önce tüm anlatımlarında sayın SACİT ASLAN beyin anlattıkları kendi aleminde gördüğü hadiselerin hepsi doğrudur.

Tabi o alem GAZİNONUN içinde ve etrafında dönen hadiseler, birde bu hadiselerin gazino kapısına girmeden oluşan yada gece program bittikten sonra ertesi gün dışarda olan hadiseler var.

Fakat o gece iki duayen isminde nedense anlaşılması mümkün olmayan son günlerde eski istihbaratçı MEHMET EYMÜR beye karşı bir antipatik söylem içinde olduklarının görüntüsü var, tüm farklı mihraklardan gelen son günlerdeki tepkiler gibi sayın EYMÜRE.

Sayın SACİT ASLAN beyin yazdığı ikinci kitabı BİR TAHTTA İKİ KIRAL olmaz eserini basan KIRMIZI KEDİ kitapevi sahibi sayın HALUK HEPKON beyin geçtiğimiz günlerde basında tepki verdiği gibi sayın EYMÜR hakkında bende önceki yazımda bu konuyu dikkat çekmiştim.

Peki neden sayın EYMÜR beyefendiye yoğun tepki var son günlerde emekli bir istihbaratçıya.

1983 yılında mesleğine profesyonel başlayan sayın SACİT ASLAN bey gibi sayın EYMÜR MİT kaçakçılık ve istihbarat daire başkanı olmuştu.

O dönemde emniyet genel müdürlüğü bünyesinde kurulan KAÇAKÇILIK ve İSTİHBARAT daire başkanlığına merhum ATİLLA AYTEK bey komuta ediyordu.

Sayın EYMÜR ve merhum AYTEK koordineli çalışıyorlardı.

Sayın AYTEK için sayın ASLAN çok sevdiğim bir büyüğümdü diyor, ama çok belli sayın EYMÜR’ den hoşlanmıyor.

O dönemdeki çalışmaları ve maceralarımı geçmiş yazılarımda anlatmıştım, röportajda sayın ASLAN beyin anlattığı tepebaşı CUMHURİYET gazinosunda sabahlar orda çok zaman eğlenceye takılırdım.

Nefis HALİÇ manzarasına karşı program bittikten sonra perdelerin kalkması ile rakımı yudumlardım.

Gelelim sayın EYMÜRE düşman olanların hakikatine.

Gazeteci Bahattin çağdaş bey ile yaptığımız bir röportajda kendisinin sorduğu bir soruya cevabımda GLADİO örgütünü açık yüzünü bulacaksan eski zamanda MAKSİM gazinosunda bulursunuz demiştim.

Sayın eski mit müsteşar yardımcısı MEHMET EYMÜR beyin son kitabı DEŞİFRE’ de yazdığı küçük bir nüansa değinmesi çok önemlidir.

Bu küçük nüansta şunu anlatıyor sayın EYMÜR.

Osman başkana söyledim, bakın OSMAN başkan sayın DOĞU PERİNÇEK sizin İSVİÇRE devletinde ALTIN hesaplarınız olduğunu sağda solda söyleyip yayıyor bu bize de saldırıyor gazetelerinde açık kimliklerimizi ve adreslerimizi veriyor lütfen müdahale edelim bir kötü duruma düşmeden hadiseleri önleyelim.

Sayın SACİT ASLAN beyin merhum babası FAHRİ beyle OSMAN başkan çok yakın biraderler birbirleri ile.

Rahmetli 8.CUMHURBAŞKANIMIZA ,başbakan olduğu dönem ANKARA’ da suikast yapıldıktan sonra İSVİÇRE bağlantısı üstünde durması bu konular yüzünden olmasın.

Osman başkan yarbay rütbesi ile emekli olup MİT geçmiş maaşı ile çalışan birisi, İSVİÇRE devletinde nerden ALTIN hesabı olacak?:)

Köken itibari ile KONYALI rahmetli OSMAN başkan, ne tesadüf, KOZMİK ODA içinden 16 numaralı odadan alınan bilgilerde genel kurmay başkanlığında saklanırken kaybolduğunda GENEL KURMAY başkanımız sayın NECDET ÖZEL paşada KONYALI.

Sayın SACİT ASLAN beyin söylediği güzel bir söz var diyor, kırk yıl evvelin hadiseleri bugün konuşuluyor, bugünün hadiseleri kırk yıl sonra konuşulacak.

Bu günlerde sayın MEHMET EYMÜR beye kızan ve eleştiren kimselere bakarsanız belki bilmiyorsunuz belirli bir MAHVİL kardeşliğinden gelen aslında büyük suç ve günahları olan bir kütle yapı.

Kendi içlerinde bile acımasızca suç işleyen bir yapı.

Başkalarının kanı, teri asalet, ünvanı üstünden iş yapanlar ülkesine de ihanet eder.

1789 Fransız devrimi ayaklarını bırakın koktu.

1979 senesinde EDİRNE PUL sergisinde bunu düşünmesi gereken vardı, MAHFİL güçlü çıktı.

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.