Filistin Meselesine ABD El Koydu: Filistinlilere Devlet Verilecek

Filistin Meselesine ABD El Koydu: Filistinlilere Devlet Verilecek

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrailliler ve Filistinliler arasında bir anlaşmaya varılması konusunda ABD tarafından hazırlanan barış planından ipuçları verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çarşamba günü,Washington'daki Milli Güvenlik Yahudi Enstitüsü'nden bir ödül aldı.İsrailliler ve Filistinliler arasında bir anlaşmaya varılması konusunda "gerçekten tarihi bir çaba" olacağını söylediği barış planından ipuçları verdi.

Filistin Meselesine ABD El Koydu

Grand Hyatt şehir merkezinde senatör ve diplomatlardan oluşan davetliler topluluğuna konuşan Pompeo, barış planının Filistinlilere bir devlet önereceğini söyledi. 'Filistinlilere devlet' ibaresinin Trump tarafından iki devletli çözüme bağış yaptığı sırada da kullanıldığı hatırlatıldı.

Barış planının Başkan'ın damadı Jared Kushner ve Başkan'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt'ça hazırlandığı ve "korkunç bir uzatmaya imkan vermeden, iki taraf arasında yapıcı diyaloglar geliştirecek yeterlilikte", iki yıl içerisinde hazır olacağı açıklandı.


Pompeo, "Filistin halkı da İsrail halkının sahip olduğu olanaklara, materyallere sahip olacaklar. Gerçek bir ekonomiye, gerçek bir hükümete ve dünyadaki her vatandaşın sahip olmasını isteyeceğimiz her şeye. Bu konuda oldukça umutluyuz." şeklinde ifade etti.
Pompeo ayrıca, Filistin Yönetimi'ne yapılacak $165 milyon dolarlık yardım transferini  günün erken saatlerinde iptal ettiğini açıkladı. 

 
 

Davetliler arasında, İsrail'in Washington Büyükelçisi Ron Dermer, ABD Birleşik Arap Emirlikleri Elçisi Yusuf El Otaiba da vardı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler