Almanya Cumhurbaşkanı ve Yunanistan Başbakanı'ndan Açıklama: AB Popülizm ile Savaşacak

Almanya Cumhurbaşkanı ve Yunanistan Başbakanı'ndan Açıklama: AB Popülizm ile Savaşacak

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Yunanistan Başbakanı Çipras,Perşembe günü AB'nin yükselen popülizm sorunu üzerine daha çok eğilmesi konusunda açıklama yaptı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras,Perşembe günü Avrupa Birliği'nin yükselen popülizm sorunu üzerine daha çok eğilmesi konusunda açıklama yaptı.

Steinmeier ve misafiri, ikili ilişkilerde “yeni bir bölüme” geçildiğini söyledi.Almanya'nın sağladığı AB Atina'yı Kurtarma Paketleri karşılığında Yunanistan'ın yerine getirmesini istediği zorlu taleplerin iki ülke arasında gerginliğe yol açtığı biliniyordu.

Milliyetçilik Değil Beraberlik

Steinmeier, Yunanistan'ın Avrupa'ya göç hattında bulunduğunu ve  “göç politikasında bir uzlaşmaya”, “dayanışma yapılmadan varılamayacağını” söyledi.
Milliyetçiliğin Avrupa Birliği Bloğu'nun geleceğini tayin edeceği konusunda Çipras ile aynı endişeyi taşıdıklarının altını çizdi.

“Avrupa vatandaşlarını krizlerden birlik beraberlik içerisinde çıkmanın mümkün olduğuna inandırmalıyız. Ekstrem ve popülist sesleri 'kulübelerinde tutmalıyız.'”dedi.
Çipras, Yunanistan'ın “ekonomik kriz sırasında iki ülke arasında yaşanan zorlukları  ve iki ülke ilişkilerini zedeleyen klişeleri bir kenara bırakmak istediğini” söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika