Erdoğan, 'Fırat'ın Doğusuna Bir Gece Ansızın Gelebiliriz' Dedi, Analistler Doğruladı

Erdoğan, 'Fırat'ın Doğusuna Bir Gece Ansızın Gelebiliriz' Dedi, Analistler Doğruladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Salı günkü grup toplantısı konuşmasında "Fırat'ın doğusuna,bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerinin ardından gözler analistlere çevrildi:Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Poyraz Gürson, analizleriyle Fırat'ın doğusuna yöneli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Salı günkü grup toplantısı konuşmasında "Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasını çökerteceğiz. Bu konuyla ilgili planlarımızı hazırlıklarımızı tamamladık. Fiili müdahalemizi başlattık. Yakında daha kapsamlı ve etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz. Hep söylediğim gibi bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerinin ardından gözler analistlere çevrildi:

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Poyraz Gürson, Fırat'ın doğusuna yönelik bir operasyonun her an olabileceğini söyledi.

'Gürson: ABD ile Temasa Geçilerek Böyle Bir Adımın Atıldı'

Gürson, "Ancak esas mesele İstanbul'da gerçekleşen dörtlü zirvenin ardından Suriye'de anayasa yazımı ve siyasi çözüm sürecinin hızlanması ile birlikte herkesin Suriye'de toprak kazanımı elde ederek güç kazanması. ABD şu anda Suriye'nin yüzde 25'ini elinde tutuyor. Türkiye'nin bir bölgesi var. Rusya ve İran Esad rejimi ile birlikte. Burada önemli olan ABD'nin PYD'yi silahlandırarak İran'ı vuracak olması. İran'da önümüzdeki dönemde rejim değişecektir ve Türkiye bundan ister istemez etkilenecektir" dedi.

Türkiye'nin obüs atışlarıyla birlikte Fırat'ın doğusunda PYD'ye ait mevzileri vurmasının bir operasyonun habercisi olabileceğini kaydeden Gürson, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzından bu mesajları verdiğini ifade etti.

'Amaç: Fırat'ın Doğusunun Tehlike Olmaktan Çıkması ve Göçü Engellemek'

Gürson şöyle devam etti: "Bu noktada ABD ile temasa geçilerek böyle bir adımın atılmış olabileceğini düşünüyorum. Türkiye'nin oradaki hesabı Fırat'ın doğusunun tehlike olmaktan çıkması ve göçü engellemek.

'Suriye'de Anayasa Yazımı Öncesi Planlar Kuruldu'

Sözlerini, 'ABD'nin hesabı İran. Rusya zaten Esad rejimi ile birlikte hareket ediyor ve rejimi destekleyerek rejimin elindeki toprakların artmasını istiyor. İran sıranın kendisine geldiğini gördüğü için orada Suriye ile birlikte hareket edip kazanım elde etmek istiyor. Burada tüm bunları birleştirdiğinizde anayasa yazımı ve siyasi çözüm öncesinde masada güçlü olma anlayışını görüyoruz. Tüm ülkeler kendilerine göre planlarını hazırladılar. Bunu sahada uygulayıp, masaya güçlü oturmak istiyorlar." diyerek noktaladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler