Dolar asgari ücreti eritti! 500 lira yok oldu

Dolar asgari ücreti eritti! 500 lira yok oldu

Merkez Bankası faiz indirimine gitti. Vatandaş bir gecede 3 dolar, 49 günde ise 500 liradan daha fazla para kaybetti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan asgari ücrete yapılan zammı 1 Temmuz'da açıklamıştı.

Açıklanan asgari ücreti zammının üzerinden 49 gün geçti ancak kötü yönetilen ekonomi politikaları nedeni ile Türk Lirasında meydana gelen değer kaybı enflasyonu da tekleyince vatandaşın alım gücü yine düştü.

Küresel bazda ekonomide meydana gelen kriz nedeni ile merkez bankaları bir bir faiz arttırımına giderken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yine faiz indirme kararı aldı.

Bu kararın ardından Türk Lirası yine değer kaybetti öyle ki dün 306 dolara tekabül eden asgari ücret bugün merkez bankasının açıkladığı karar sonrasında 303 dolara geriledi.Yani 12 saatte vatandaş 3 dolar kaybetti.

Durum sadece bundan ibarette değil.

Öyle ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Temmuz'da açıkladığı asgari ücret 332 dolara denk geliyordu. Bu açıklamanın ardından sadece ama sadece 49 gün geçmesinden sonra asgari ücret yaklaşık 30 dolar birden eridi.

Asgari ücretin 30 dolar erimesi de 5 bin 500 lira olarak açıklanan asgari ücretin 500 lirasından fazlasının tamamen erdiğini gözler önüne alelade sermiş oldu.

Türk Lirasında yaşanan bu denli büyük değer kaybının önüne geçinilebilmesi adına hükumet tarafından henüz net bir tavır ortaya koyulamadı. Bunun yerine sadece günü kurtarmaya yönelik yapılan ve vatandaşın vergileri ile bazı kişileri zengin eden Kur Korumalı Mevduat gibi sistemleri gündeme getirdi.

Bu geçici çözümler malesef eskiden üretimi ile dünyada lider konumda yer alan ülkeler arasında bulunan ve dolar yada euro ile arasında sadece kuruşluk farklar bulunan Türk Lirası tamamen değersizleştirildi.

Bu konuya örnek vermek gerekir ise AKP hükumetinin yönetime geldiği 2002 yılında dolar o yılda 1 lira 20 ila 1 lira 64 kuruş arasında bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler