CHP'li Toprak: Özel bir uçağın Venezuella'ya 40 kez gitmesi sorgulanmıyor!

CHP'li Toprak: Özel bir uçağın Venezuella'ya 40 kez gitmesi sorgulanmıyor!

CHP'li Erdoğan Toprak, "özel uçağının 40 kez Venezuela’ya gittiğinin ortaya çıkmasının gerekçesi bile sorgulanmamaktadır” dedi

 

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık raporunda; "İktidarın kayıt dışı servet affı konusunda neden ısrarlı olduğu ABD'nin müdahalesiyle ortaya çıkan 'kara para' operasyonuyla somutlaştı. Siyasi koruma ve destek olmasa, tüm bu işleri başarabilmesi olanaksız olan yüz milyonlarca dolarlık kara serveti aklayanlar hakkında iktidarın suskunluğu manidardır. Bahse konu bu kişinin (SBK) özel uçağının 40 kez Venezuela’ya gittiğinin ortaya çıkmasının gerekçesi bile sorgulanmamaktadır” değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin hazırladığı haftalık raporu yayınladı. İç politika, dış politika ve ekonomi başlıklarıyla 11 maddede derlenen haftalık Türkiye ve dünya gündemi raporunda şu başlıklar öne çıktı:

“KARA SERVETİ AKLAYANLAR HAKKINDA İKTİDARIN SUSKUNLUĞU MANİDAR”

“İktidarın 'varlık barışı' adı altında yasa dışı, kaynağı belirsiz servetleri aklama konusunda neden bu kadar ısrarcı ve hevesli olduğu ABD’nin müdahalesiyle ortaya çıkan son kara para operasyonuyla somutlaştı. Siyasi koruma ve destek olmasa, tüm bu işleri başarabilmesi olanaksız olan yüz milyonlarca dolarlık kara serveti aklayanlar hakkında iktidarın suskunluğu manidardır. Bahse konu bu kişinin (SBK) özel uçağının 40 kez Venezuela’ya gittiğinin ortaya çıkmasının gerekçesi bile sorgulanmamaktadır. 

Milyonlarca dolarlık kara servet sahipleri için düzenlenen Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarıyla yargı kararları iki ayda değiştirilmekte, el konulan mal varlıkları, banka hesapları üzerindeki blokajlar kaldırılmakta ve yurt dışına çıkış yasakları iptal edilmektedir. Kara para organizatörü, 7 aya varan süreden bu yana yurt dışında elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır. Ortaya saçılan iddialar sonrasında iktidar, bu kişi hakkında İnterpol’den kırmızı bülten, yakalama emri çıkartıldığını açıklamasına karşılık bunların gerçek olmadığı, ta ki bu kişi yurt dışında bulunduğu ülkede, ABD hazinesinin tutuklama ve iade talebiyle yakalanınca ortaya çıktı. İktidar, iade talebi yazısı gönderildiğini açıklamasına karşılık, şu ana kadar bu kişinin dosyasında Türkiye’nin iade talebi görünmüyor. Yani siyasi-bürokratik koruma kollama devam ediyor. İktidarın suskunluğu oldukça manidardır. ABD’de hakkında kara para aklama ve hazineyi dolandırma iddiasıyla 225 yıl hapis cezası istenen bu kişinin, Türkiye’ye iade edilmeyi ve Türkiye’de yargılanmayı talep etmesi daha da manidardır.

“AB, ‘AL PARAYI SURİYELİLERE SEN BAK, BİZE GÖNDERME' DEDİ”

AB Liderler Zirvesi’nde Suriyeli mültecilere yardım eden ülkeler için 5,2 milyar Euro’luk fon kabul edildi. Bunun 3 milyar Euro’luk bölümü 2024 yılına kadar Türkiye’deki Suriyelilere aktarılacak. 3 yıl daha AB sınırlarının bekçiliği ve mülteci geçişlerinin önlenmesi iktidar tarafından üstlenilirken, Türkiye-AB ilişkileri de Suriyeli göçmenlere endekslendi. Diğer deyişle AB, iktidara; ‘Al parayı Suriyelilere sen bak, bize gönderme’ dedi.

"AFGANİSTAN'DAKİ YENİ GÖREV TEMASLARI, TÜRKİYE DIŞINDAKİ ÜLKELERCE YÜRÜTÜLÜYOR"

Türk askerine Afganistan’da yeni görev pazarlıkları sürerken, temaslar daha çok Türkiye dışındaki ülkeler tarafından yürütülüyor. Ankara’ya gelen ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı heyetleriyle teknik müzakerelerde ilerleme sağlandığı açıklandı. Afgan Liderlerini Beyaz Saray’da ağırlayan ABD Başkanı Joe Biden, ABD askeri çekilse de ABD’nin bu ülkeye desteğinin süreceğini vaat etti. ABD ve Avrupa medyasına sızdırılan ve Beyaz Saray kaynaklarına dayandırılan haberlerde, iktidarın TSK’nın Kabil görevi için ABD yönetiminin 130 milyon dolar ödeme yapması konusunda uzlaşmaya yakın olduğu öne sürülüyor.

"KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN YIL DÖNÜMÜNDE AB KOMİSYONU'NDAN ÖRTÜLÜ YAPTIRIM TEHDİDİ"

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yapacağı resmi ziyaret öncesinde AB Komisyonu’ndan yine Yunanistan ve Rum tezleri doğrultusunda uyarı ve örtülü yaptırım tehditleri geldi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB’nin Kıbrıs adasında iki devletli çözümü asla kabul etmeyeceğini, bunu Ankara ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da ilettiğini söyledi.

"HAZİNEDEN SAĞLANAN İMTİYAZ VE GARANTİLER DEVREDİLDİ"

KÖİ yöntemiyle hazine ve hasta garantili olarak en az 25 yıl işletilmek üzere iktidar müteahhitlerine yaptırılan Şehir Hastaneleri’nden beşi Danimarkalı ISS şirketine satıldı. Bu satış işlemiyle birlikte hazineden sağlanan imtiyaz ve garantiler Danimarkalı şirkete devredildi. Satış koşulları ve tutarı kamuoyundan gizleniyor. Sağlık sisteminin ticarileştirilmesinden sonra şimdi yabancılaştırılması aşamasına geçilmiştir.

"İŞSİZLER ORDUSUNA YENİ MİLYONLAR KATILACAK"

1 Temmuz on binlerce tütün üreticisi ve milyonlarca çalışan açısından kritik bir tarih. Tütün üreticileri, TEKEL’in özelleştirilmesiyle 405 binden 57 bine geriledi. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan üretici belgesi yoksa 6 yıl hapis cezası getiren düzenlemenin 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesiyle üretici ailelerin mağdur edilmesi yanında, 30 Haziran’da dolan işten çıkartma yasağının uzatılmaması halinde de işsizler ordusuna yeni milyonlar katılacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler