CHP'li Kuşoğlu: HDP Türk Siyasetinin Kilit Partisi

CHP'li Kuşoğlu: HDP Türk Siyasetinin Kilit Partisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, N Gazete'ye konuştu. Kuşoğlu, "HDP Türk siyatenin kilit partisi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, N Gazete İmtiyaz Sahibi Nuray Başaran'a konuştu. Üç bölüm halinde yayınlanacak olan röportajın üçüncü ve son bölümü şu şekilde: 

 

3. BÖLÜM

Bülent Kuşoğlu:

HDP TÜRK SİYASETİNİN KİLİT PARTİSİ

 

Nuray Başaran- Peki siyasete dönersek,  bir de HDP’nin kapatılma davası var.  HDP ile millet ittifakının mesafesi nedir?

HDP TÜRK SİYASETİNİN KİLİT PARTİSİ

 Bülent Kuşoğlu- HDP, millet ittifakıyla yakın değil. HDP,  yüzde 12-15 arasında oyu olan,  çok kilit bir parti. Türk siyasetinde çok kilit. Şimdiye kadar iktidara yakın oldular.  İktidarın bu kadar güçlü olmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi de,  HDP’nin onlara destek vermesiydi.  Gizli veya açık,  bu noktaya da onlar getirdi. Erdoğan iktidarı getirdi.  Şimdi uzak kaldılar.  Son birkaç yıldan beri birbirleriyle sıkıntılılar. Yüzde 12-14’ lük oya Cumhur İttifakının da ihtiyacı var,  bizim de ihtiyacımız var.  Türkiye’de iktidar olmak isteyen bütün partilerin HDP oylarını da dikkate alması lazım.  Dolayısıyla bunun savaşı var.  Onlar tu-kaka göstererek bu HDP oylarını kullanmak istiyorlar. Bir taraftan kötülüyorlar, bir taraftan da onlarla anlaşmaya çalışıyorlar.

Nuray Başaran- Bir taraftan yeni çözüm süreci kulislerde konuşuluyor.

Bülent Kuşoğlu- Evet, yani orada pis bir siyaset izliyorlar…

Nuray Başaran-  Yeni bir çözüm süreci mümkün mü?

Bülent Kuşoğlu- En azından şöyle olabilir;  HDP genel seçimlere girer ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerini protesto ederse… Düşünün yüzde 14’lük bir oy protesto ediyorsa ve buna da seçmeninin yüzde 7’si uyuyorsa, bu Erdoğan’ın lehine olacak bir durumdur.  Çünkü zaten Erdoğan’a oy vermezler, rakibine de vermezlerse onlar için iyi olur. Onun için,  o HDP oylarını pasifiz etmeye çalışıyorlar.

kusogluroportaj1.jpeg

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, N Gazete İmtiyaz Sahibi Nuray Başaran'a gündemi değerlendirdi. 

Nuray Başaran-Kapatma davası da bunun bir parçası mı?

Bülent Kuşoğlu- Onun bir parçasıdır

Nuray Başaran- Orada ne görüyorsunuz?

Bülent Kuşoğlu- Kapatmayla tehdit ediliyorlar.  Hem bir taraftan İmralı ile görüşüyorlar.  Hem de Selahattin Demirtaş’la görüşerek, tavizler vererek, bu işi lehlerine dönüştürmeye çalışıyorlar.

Nuray Başaran- Nasıl bir şey yapabilirler, Nasıl tavizler?

Bülent Kuşoğlu- Yani dediğim gibi, Tayyip Erdoğan’ın rakibine gidecek oyları en azından boykot oyu haline getirip,  gitmemesini sağlarlarsa,  düşünün yüzde 7’lik bir oy gitmiyorsa çok önemli bir oydur bu.

Nuray Başaran- Peki millet ittifakının oradaki stratejisi ne? Siz nerede duruyorsunuz?  Nasıl bir çözümünüz var?

HDP SEÇMENİNİ DIŞLAYARAK TÜRKİYE’YE İHANET EDERİZ

Bülent Kuşoğlu- Yani şöyle durmamız lazım:  HDP oyları,  Türk vatandaşlarıdır bunlar,  Türk vatandaşlarının oyları.  Bunları dışlayarak bunlar üzerinden bu kadar tehlikeli bir siyaset yaparak,  bunları suçlu göstererek, birlik beraberliğimizi muhafaza edemeyiz.  Bunları dışlayarak, siyasetten kopararak Türkiye’ye ihanet etmiş oluruz. Geleceği açısından ihanet etmiş oluruz.  Bunlar kaç dönemden beri Türk siyasetinde olan bir parti,  bir şekilde Türkiye Partisi haline getirmek lazım, koparmamak lazım.

kusogluroportaj.jpeg

N Gazete İmtiyaz sahibi Nuray Başaran'a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "HDP, millet ittifakıyla yakın değil" dedi.

HDP ŞU ANDA TÜRKİYE PARTİSİ DEĞİL

Nuray Başaran- Şu anda Türkiye Partisi değil mi?

Bülent Kuşoğlu- Değil. Kendileri de kabul ediyorlar.  Türkiye Partisi değiller.  Bir bölge partisi, ideolojik,  son derece dar bir ideolojinin patisi durumundalar.   Ve bağımsız da değiller maalesef.  Onu kendileri de gayet iyi biliyorlar.  Halbuki o bağımsızlıklarını sağlayan ve Türkiye Partisi haline getiren bir strateji izlenmesi lazım. Kürt vatandaşları,  Kürt kökenli vatandaşlar da Türk’türler.  Türk vatandaşıdırlar.  Türkiye’yi de benimsemiş vaziyetteler,  bölücü değiller ama zorla bu iktidar onları sıkıştırarak,  parti üzerinden suçlu ilan etmeye,  sıkıntı çıkarmaya çalışıyor. Türkiye üzerine oynanan kötü bir oyundur bu.

Nuray Başaran- Tabana ne diyeceksiniz? Vatandaşta sıkıntı yok bildiğimiz kadarıyla,  bende size katılıyorum bu noktada.

Bülent Kuşoğlu- Biz Kürt vatandaşlara bir ayrımcılık yapmıyoruz.  Millet ittifakının adayına doğrudan doğruya oy vereceklerdir. 2019’da olduğu gibi.

Nuray Başaran- HDP’ye ne diyeceksiniz? Türkiye partisi olmaya mı zorlayacaksınız?  

Bülent Kuşoğlu- Zorlama değil ama HDP’nin tüm Türkiye’ye, - Kürtler sadece öyle görünüyor ama sadece doğu ve güneydoğu da yoklar batıda daha fazla Kürt var - en fazla kürdün olduğu şehir de İstanbul.  Böyle bir durumda,  tutup da bölge partisi haline getirmek HDP’yi çok büyük yanlışlıktır.  Tüm Türkiye’de bu kadar Kürt varken,  hepsinin derdi de diğer Türk vatandaşlarından farklı değil,  yani onları ayırmak suçlu ilan etmek bir devlet politikası haline getirilirse çok büyük bir yanlışlık olur.  Bu bölücülük yapmak olur.  Biz buna karşı çıkıyoruz.  Ayrı politika izlemeye gerek yok ki, ayrımcılık yapmaya gerek yok.

Nuray Başaran- Gelinen noktada,  vatandaş yerel yönetim iktidarınızdan ne kadar memnun? CHP ile ilgili soru işaretleri, bu yerel yönetimlerdeki iktidarınızdan sonra,  biraz daha yapabiliriz yapıyoruz şekline dönüştü mü?

YEREL YÖNETİMLERDE BAŞARILIYIZ

Bülent Kuşoğlu- Biliyorsunuz biz Ankara’da, İstanbul’da özellikle büyükşehirlerde seçimlerde, bizleri PKK ile işbirliği yapmakla, ‘ işte bundan sonra elektrik sayaçlarını okuyacak, olanların teröristler olacağı’  falan söylenerek seçim propagandası yaptılar.  Ancak, sonuçta yerel yönetimlerde çok başarılı olduk.  İnanın en ufak bir başarısızlık veya suç unsuru bulsalar,  bizi perişan ederler,  rezil ederler.  Şu ellerindeki devlet ve medya gücünü kullanarak bizi rezil ederlerdi.  Biri bin yaparlardı. Ancak biz çok başarılı olduk.  Bu pandemi dönemindeki yardımlar,  pandemi döneminde gelirlerin azalması, olumsuz unsurlara rağmen, biz çok başarılı olduk. Yurt dışından çok rahat kredi buluyoruz ama çoğunluğu AKP’li olan meclis üyeleri buna fırsat vermiyor. Tüm bunlara rağmen CHP’li belediyeler,  çok başarılı oldu ve halkın memnuniyeti var. İktidarımızla birlikte,  bu memnuniyet pekişecektir ve belediyelerimiz de daha başarılı olacaktır. Yani halk bunun farkında.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler