ÇAKALLAR…

Sevgili okuyucularım bugünkü yazıcaklarım ve yazının başlığı ÇAKALLAR, 1997 senesinde AMERİKAN sinemasının ünlü aktörleri BURUCE WİLLS ve RICHARD GARY nin başrol oynadıkları ÇAKAL filminin bana anımsattıkları hemde dünya,ülke ve kendi yaşadıklarımdan tecrübelerimle sizlere aktaracağım bilgiler ve bunlardan çıkan analizler ve stratejik DERİN düşünceler.

Çakal filminin kısaca özeti SOVYETLER BİRLİĞİ dağıldıktan sonra güçlü bir oligark olan Kafkas kökenli TEREK isimli bir oligarkın baltık ülkelerinden birinde yaptığı toplantıda ABD başkanından intikam almak amacı ile başkanın eşini öldürtecek, çok ünlü bir suikastiçi olan ÇAKAL kod adlı filmde BURUCE WİLLS’ in canlandırdığı kişiliğin suikasti gerçekleştirmek için yaptığı mücadele ve onu durdurmaya çalışan İRA(İRLANDA KURTULUŞ ORDUSU) eski mensubu RİCHARD GARY’nin canlandırdığı filmdeki karekter.

Bana diyeceksiniz hep filmlerden örnekler veriyorsunuz olurmu böyle şeyler diye söyleneceksiniz.

Gerçek hayatta istihbarat yöneticileri yeni gelen alt kadrolara şunu tavsiye eder.

Sık sık bu konularla ilgili film izleyin,bu sizi geliştirdiği gibi hayal dünyanızı,ufuk çizginizide geliştirir.

Saha veya masa yöneticisi olarak çalıştığınızda,konulara bakış açınız çok daha iyi perspektifden olur,görmediğiniz detayları daha iyi görür operasyon içindeki hedef kişilikleri ne yaptıklarından çok net yapacaklarını daha iyi düşünür analiz eder  ondan önce hesaplama yaptığınız için başarıya daha çabuk ulaşırsınız.

Sadete gelirsek yakın zaman için geçmişi unutun,2010 yılından sonra çok süratli gelişen RUSYA TÜRKİYE ilşkileri aniden suriye sınırımızda bizim uçağımız tarafından vurulan rus savaş uçağı yüzünden bu yüz yılın en büyük RUSYA TÜRKİYE gerginliğine neden oldu.

Tarih 24 kasım 2015.

Bu kıriz bir müddet sonra dostlukla ve barış ile sonlanınca bu sefer RUSYA FEDERASYONU BÜYÜKELÇİSİ ANDREY KARLOV bir sosyal etkinlikte arkasından vurularak öldürüldü.

Bu iki ülke için büyük şoktu,iki taraf beraber çok ince bir çalışma ile gerçekleri ortaya çıkardılar ve iki ülkenin arasını açmak ilişkileri koparmak isteyen güçlerin TAŞORONU FETÖ terör ve casusluk örgütünün bu hadiseyi azmettirdiğini buldular adalet önündede ispat ettiler.

Uzun zamanın bendeki deneyimleri ile ABD yeni başkanı JOE BİDEN ve ekibinin özellikle RUS uzmanlardan kurduğu yeni kadrolar ve TÜRKİYE devletine karşı aldığı açık tavır bize gün gün gelen açık istihbarat bilgileri RUSYA,TÜRKİYE stratejik ilişkilerinin hedef alınacağı ABD tarafından çok açık gösteriliyor.

ABD ve diğer müttefikleri birer devlet nihayetinde yapıcakları açık faaliyetlerin dışında yine ortada dolaşan FETÖ tipi uluslararası yapılar,genetik içine RUSYA düşmanlığı işlemiş malumu tarihsel diasporalar dahada büyük eylemler,suikastler,sabotajlar düşünerek RUSYA,TÜRKİYE stratejik beraberliğini engellemek için her türlü eylemi tezgahlar ve sahneye koyarlar.

Tecrübelerimle sabittirki özellikle birinci çeçen savaşı başlangıcı 11 aralık 1994 ten beri RUSYA devletine karşı açılan bu cephelerde hadiselerin canlı içini gördüğümüzde bugünkü hasmane tutum içinde olan devletlerin en tepe noktadaki gizli servisleri RUSYA devletine karşı cephe açmış güçlere her türlü siyasi,askeri,ekonomik desteği sağlamıştır.

Özellikle anadoluya,Kafkaslardan,kırımdan,balkanlardan göçen ülkemiz vatandaşlarının tüm dünyaya ve başta ABD,İNGİLTERE ve diğer Avrupa ülkelerine göç yolu ile gitmiş oranın vatandaşı olmuş ve orda iş güç sahibi olarak diaspora networku oluşturmuş yapısı RUSYA,TÜRKİYE ilişkilerini bozmak için ufuklarındaki her türlü büyük efsanevi düşü gerçekleştirmek isterler.

Bu konudaki uzmanlığım öyle hadiseler gördümki bu olayların içinde bulunmuş kimselerin daha sonra akil duruşlarından dolayı katledildiklerine şahit oldum.

Gözlerimin önünden geçen sonrasında, bakmaya kıyamıyacağınız bayanları zorla ikna edilerek korku ve şantaj yapılarak canlı bomba olarak kullanıldığını gördüm.

Bu istihbarat savaşları içinde çok hadiseler gördüm.

Güç kaynakları kendilerinden çıkıp başkalarına geçmesi ihtimaline karşı nasıl soysuzca ve şerefsizce karanlık operasyonlar yaptıklarını gördük.

İçlerinden bu gelişecek RUSYA,TÜRKİYE ilişkilerinin dünyaya şekil vereceğinden ödleri patlayan,uykuları kaçan DERİN yapıların nasıl düşünceler içinde olabileceğini düşündüğümüzde sırf bu dünya gelişimini etkilemek için RÜYALARINDA RUSYA FEDERASYONU güçlü başkanı VİLADİMİR V.PUTİN için suikast planlamaktan bile çekinmeyeceklerini düşünmek gerekir.

1 eylül 2004 günü haftasında ilk defa bir RUSYA FEDERASYONU DEVLET BAŞKANI bugünkü başkan sayın PUTİN resmi ziyaret için geleceğinde RUSYA’nın BESLAN kasabasında  ayrılıkçı çeçen teröristlerce okul basılmış bir çok masun çocuk ve insan hayatını kaybetmişti.

Bu yüzden başkan PUTİN bu ilk yapılan ziyareti ertelemek zorunda kalmıştı.

Biz kötüleri,onursuz,şerefsiz yapıların neler yapabileceklerini önceden öğrenelim ve düşünelimki kötülüğü, kötülerin efendisi ŞEYTANI ve hizmetkarlarını yenelim.

İYİLERİN gücü hepimizin üstünde olsun.

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.