Büyük Operasyon

Sevgili dostlarım haftanın son günü tüm borsalarda gong sesinin son vurulacağı gün ve hafta sonu tatili.

Çok kötü ekonomik dar boğazda olduğumuz ülkece sarsıldığımız günler.

SSCB(SOVYET SOSYALİST CUMHURİYETLER BİRLİĞİ) ekonomik olarak iflas ettiği günlerin öncesini ve sonrasını çok iyi yaşadığım için kötü ekonominin bir İMPARATORLUĞU nasıl devirdiğine şahit oldum, yaşadım, gördüm.

Sovyet ekonomisi aslında ABD(AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ) ile 1970 li yılların sonuna doğru çok kötü berbat bir gerileme ekonomisine girmişti.

AMERİKA bunu SOVYET RUSYASININ dezavantajlarını görerek,istihbarat operasyonlarını dünya çapında başarı ile yaparak, SOVYETLERİN önüne güçlü bir şekilde geçerek, SOVYET RUSYANIN çöküşünün önünü açmış oldu.

On yıl zaman zarfında SOVYETLER BİRLİĞİ çöktü,1992 yılında RUSYA FEDERASYONU devleti kuruldu, Sovyet devletleri bağımsızlıklarını kazandı ve demokrasi ve serbest piyasa ekonomisi ile beraber tüm dünya sistemine entegre oldular.

Yıl 1993 senesine geldiğimizde RUSYA FEDERASYONU devletinin başında bir çok sıkıntı ve hala ayrılık peşinde olan bir çok küçük özerk cumhuriyet sorun teşkil ediyordu.

Moldavya, Çeçenistan, kırım meselesi gibi meseleler.

Çarlık RUSYASI ve SOVYET İMPARATORLUĞU tarihte dünyanın en derin devletlerinden biriydi.

Bu yıkılış esnasından evvel yıkılış sonrasının planını 1990 lı yılların başında yapan RUSYA FEDERASYONU adeta kenetlenerek 1993 yılında yeniden BÜYÜK RUSYA İMPARATORLUĞUNU kurmak için tüm özveri ve gayretleri ile çalışmaya başladılar.

Çekirdek kadrolar bu konuda birbirlerine YEMİN verdiler.

Uzatmadan 2023 yılını baz alırsak İMPARATORLUK RUSYASINI ,otuz yılda ayağa kaldırdılar.

Ülkemde bu 30 yılda bu konudan dolayı çok sıkıntı çektim, hep doğruları söyledim, her türlü psikolojik , maddi, manevi saldırıya maruz kaldım.

Ama her defasında haklı çıktım, her defasında MİLLİ olmayan bu aklı yendim.

Her yenilişten sonra arkadan hançerlendim, çünkü yenilgiyi hazmedemiyorlardı, hançerleyenlerde zaten TÜRK değildi.

Mağlup olmak genetik kodlarına yerleşmiş familyalarının sadece yapabileceği kalleşçe arkadan hançerlemek olabilirdi, korkak yenilen halkların maalesef yenilme kültüründen çıkartabileceği ders almayıp, başka milletlere taşeronluk yaparak güç elde etmek meselesiydi.

Bugüne gelirsek dünya büyük bir değişim içinde, artık ekonomi yolları değişiyor, dünyada yeni paktlar ve yeni sistemler kuruluyor.

Rusya federasyonu devlet başkanı VİLADİMİR V.PUTİN beyefendinin yakın çalışma arkadaşları ile RUS İMPARATORLUĞUNUN dünyada büyük güç haline dönüşmesi esnasında askeri, ekonomi(ticaret ve sanayi),siyasi yeni dost müttefikler ile yaptıkları çalışmalar dünyada büyük bir sinerjiye yol açıyor.

Bunda ÇİN HALK CUMHURİYETİ başı çekiyor.

Bugün ülkemizde sayın CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN beyin döviz kurlarında ciddi kur artışından sıkıntılı günler yaşadığını hepimiz yaşayarak biliyoruz.

Ağırlıklı dolar rezervleri merkez bankasının gün gün eriyor.

Peki ne olabilir?

Faiz oranlarını devamlı düşük tutan Sayın CUMHURBAŞKANI aynı zamanda kamuoyunun beklentisinin üzerinde asgari ücretlilere zam yaptı.

Bu kadar kötü günlerden geçerken sayın CUMHURBAŞKANI soğuk kanlılığını çok iyi muhafaza ediyor ve özellikle ekonomi bürokrasisini direk kendi yönlendiriyor, atamaları ve görevden almaları kendi yapıyor.

Sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN siyasi hedeflerini bilmiyorum, sadece bir istihbaratçı analizi yapıyorum.

Bizde hedefe tek gitme denen bir metot vardı.

Sahayı yöneten masa görevlisi ile sahada tek başına çalıştırılan kişi ile hiç kimse temas ettirilmeden istenilen hedefe yönlendirilen saha elemanının nihayi hedefe gidişi ve görevi başarı ile bitirmesi hangi konuda çalışılmışsa o konu üstünde başarı zafer kazanılması ile biten operasyonlar.

Bur da anlatmak istediğim sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN bazı konuları 2005 yılında öğrenmesi bunların zaman içinde doğru çıktığını gördüğü anda ÜLKENİN BEKASI ve SELAMETİ için dümeni kırıp rüzgarı ters yönden alarak ülkeyi bir uçurumdan kurtarmak meselesi olabilir.

Yeni bir dünya kurulması esnasında büyük ekonomik, siyasi, askeri çalkantılar olacaktır.

Rusya ve ÇİN devletinin bir müddet evvel kendi swift sistemlerini kurmaları bu konuda tekel olan ABD devletinin bu tekelini kırmaları.

Bir çok körfez Arap ülkeleri ile anlaşmalar yapmaları çok önemlidir.

Özellikle ALTIN,GÜMÜŞ rezervlerinin dünya üstünde dolaşımı ve stoklanması çok önemli hassas konulardır.

Ekonomistlerin ülkemizde aklına sığmayan politikalar götürülmesi alışık olunmayan ekonomik programlar verilmesi herkesi şaşırtıyor.

Bakın bir satranç oyunu oynanıyor bunun farklı hamleleri var, bu hamleler alışık olunmayan hamleler ama yeni kurulacak sistemlerde farklı bir oyun metodu ile çok farklı başarılarla karşı karşıya kalabiliriz.

Bu ekonomik hamleler siyasi ve askeri olarak bizi çok farklı yerlere taşıyabilir.

Bu farklı oyunda TÜRKİYE devletini saha elemanı olarak düşünürsek istenilen hedefe TÜRKİYE üstünden gidilip hedeflenen amaç başarı ile sonuçlanırsa ,yeni kurulacak düzen başarı ile önü açılacaktır dünya üstünde.

Sovyetler birliği gözümün önünde çökmüştü, SOVYET BAYRAĞI bir süre sonra solmuş hali ile dalgalandı.

En sonunda RUSYA FEDERASYONU bayrağı dikildi.

Bekleyelim ve görelim TÜRKİYE ve TÜRK halkı başarı ile bu işleri halledip, deniz kenarına sahile erişebilecekmi.

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.