Bankalar Birliği Başkanı: Müşteri çekleri kabul edilmiyor

Bankalar Birliği Başkanı: Müşteri çekleri kabul edilmiyor

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın şirketlerin müşteri çeklerini kabul etmediklerini duyduklarını söyledi. Aydın, "Bu durum da bankalara olan kredi talebini doğal olarak arttırıyor" dedi


Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, panik yapan bazı işletmelerimizin kendi aralarındaki ticari ilişkilerinde sınırlamalara gittiklerini ve alacak vadelerini kısalttıklarını belirterek, bu durumun da bankalara olan kredi talebini arttırdığını söyledi.

Gaziantep’te bir toplantıda yaptığı konuşmanın yer aldığı TBB açıklamasında Aydın, “Amacımız üretimi, yatırımı, ihracatı, ticareti, istihdamı, kısaca büyümeyi finanse etmeye devam ederek varlık değerlerini korumaktır. Öte yandan, panik yapan bazı işletmelerimizin kendi aralarındaki ticari ilişkilerinde sınırlamalara gittiklerini, alacak vadelerini kısalttıklarını, ek teminat istediklerini, müşteri çeklerini kabul etmediklerini görüyoruz ve duyuyoruz. Bu durum da bankalara olan kredi talebini doğal olarak arttırıyor” dedi.

Aydın, bankaların borçlarını ödemeye niyetli müşterilerine, ödeme kabiliyetlerinin iyileştirilmesi için destek olmaya çaba gösterdiğini belirtti.

Reuters
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler