Bakan Nebati, enflasyonun ana sebebini açıkladı: Beklentiler...

Bakan Nebati, enflasyonun ana sebebini açıkladı: Beklentiler...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun ana sebeplerinden birinin de beklentiler olduğunu savunarak, "Beklentilerdeki katılığın kırılmasını beraber sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) olağan genel kurulunda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, amaçlarının enflasyonun Türkiye'de mutlak suretle kontrol altına alınması ve hedeflere gelmesi olduğunu belirterek, "bunu bizimle birlikte hareket edenlerle yapacağız" açıklamasında bulundu.

"MİLLETİ ENFLASYON BASKISI ALTINDA EZDİRMEYECEĞİZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyon beklentilerindeki katılığın kırılmasını önümüzdeki dönemde beraber sağlayacağız. Milleti enflasyon baskısı altında ezdirmemek için tüm adımları atmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"HASSAS VE KARARLIYIZ"

Enflasyonla mücadele konusunda "hassas ve kararlı" olduklarını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Beklentilerdeki bozulma ve dışsal faktörlerden kaynaklanan fiyat artışlarının vatandaşlara asgari yansımasının adımlarını atıyoruz" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler