Bahçeli'den Akşener'e suç duyurusu

Bahçeli'den Akşener'e suç duyurusu

MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu: 2015 yılı kaset iddiaları derinlemesine araştırılsın.

24 Haziran seçimlerinde 43 milletvekiline ulaşan İYİ Parti’nin lideri Akşener, kapalı grup toplantısında, Bahçeli’nin elini öpen milletvekillerine sert sözlerle tepki göstermiş, özellikle İYİ Partili Hayati Arkaz’ı işaret ederek “Ben siyasi nezaketi iyi bilirim. Ancak bu yapılan siyasi nezaket değildir. Partimize; FETÖ’cü, ipsiz sapsız diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir” demişti.

İYİ Parti liderinin, “Partimize ve namusumuza dil uzattılar” iddiası üzerine MHP harekete geçti. Devlet Bahçeli’nin Akşener’in bu sözleri üzerine 2015 yılındaki kaset olaylarının derinleştirilerek, aydınlatılması konusunda suç duyurusunda bulundu.


Ne olmuştu?

Fethullah Gülen’in bir dönem “en yakınındaki kişilerden” olan Latif Erdoğan ve Cemil Barlas, 7 Haziran 2015 milletvekilliği seçimleri öncesinde, katıldıkları bir televizyon programında, MHP’nin İstanbul Milletvekili adayı Meral Akşener’in “bir kaseti olduğunu” iddia etmiş, Akşener ise söz konusu iddiayı yargıya taşımıştı. İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Akşener’in avukatları, “sanıkların iyi niyetli olmadığını” belirterek, “yasa maddesindeki en üst seviyeden cezalandırılmalarını” talep etmişti. Ancak mahkemeden iki gazeteciyle ilgili “sanıkların suç işleme kastının yeterince tespit edilemediği” gerekçesiyle “beraat” kararı vermişti. 1 Kasım 2015 seçimlerinde MHP’den aday yapılmayan Akşener ise 1 Kasım seçimleri sonrasında MHP Genel Başkan adayı olmuş ve parti olağanüstü kurultaya gitmişti. Akşener de daha sonra İYİ Parti’yi kurarak, partinin genel başkanı seçilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler