Arp Sanatçısı Şirin Pancaroğlu "mukavemet" Adlı Bestesiyle Depremzedeler İçin Sahne Alacak

Arp Sanatçısı Şirin Pancaroğlu "mukavemet" Adlı Bestesiyle Depremzedeler İçin Sahne Alacak

Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bestelediği "Mukavemet" isimli eserini, İzmir'de afetzedeler yararına vereceği konserde ilk kez dinleyicilerle buluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenenler için başlatılan "Bir Kira Bir Yuva" kampanyası kapsamında arp sanatçısı Pancaroğlu ve flüt sanatçısı Elif Yurdakul, 23 Mart'ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sevilen eserleri afetzedeler için seslendirecek.

Konserin hazırlıklarını sürdüren Şirin Pancaroğlu, AA muhabirine, depremden sonra gönüllü olarak yardım amaçlı konserler organize ettiklerini söyledi.

İzmir'deki konserlerde de konser biletinin yanı sıra bağış bileti seçeneği bulunduğunu belirten Pancaroğlu, konserini duyurduğu dünyanın dört bir yanından meslektaşlarının da bilet alarak depremzedelere destek verdiğini aktardı.

Depremlerin herkesi derin üzüntüye boğduğunu, kendisinin de o süre zarfında enstrümanını eline alamadığını anlatan Pancaroğlu, bu afetin kendisinde dayanıklılık duygusunu canlandırdığını ifade etti.

Pancaroğlu, "Yapılarımızla, duygularımızla nasıl daha dayanıklı oluruz?" düşüncesinde olduğu bir dönemde yaptığı besteye "Mukavemet" adını verdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Mukavemet, ne yapacağımı bilemediğim, çok üzüntülü bir anımda içime doğdu, bir temenni aslında. Yapılarımız, kendimiz, toplumumuzun dayanıklı olmasının yanı sıra acılarımıza da dayanabilmemiz gerekiyor. Eseri, Türk aksağı usulüne oturttum. O da biraz manidar oldu hem aksıyor ama hem de Türk müziğinde sevilen bir usul. Ortaya çıkınca da mutlu oldum, paylaşmak da beni mutlu ediyor. İlk kez sahnede seslendireceğiz."

Konserin bir bölümünde ağıt olacağını belirten Pancaroğlu, bu bölümde "Mukavemet" ve "Veda" isimli parçaları seslendireceklerini söyledi.

Müziğin insanlara alan açtığını, bazı duyguların müzikle dile geldiğini anlatan Pancaroğlu, şunları kaydetti:

"Her duyguya tekabül eden bir müzik var, yasın, eğlencenin... Dolayısıyla müzik, aslında bize alan açıyor. Belki başka türlü dile gelmeyecek şeyleri dile getirebiliyoruz. Sözlerin ötesinde birtakım duyguları kapsayabiliyor ve tarif edebiliyor. Duyguların dile gelmesi çok önemli ancak ondan sonra düşünmeye başlayabiliyoruz. Müzisyen olarak iyi gelecek bir şey yapıyoruz, zor zamanda bile herkesin buna ihtiyacı var, bu tozun dinmesi, acıların üstesinden gelebilmesi için."

Pancaroğlu, konserde farklı zaman ve coğrafyalardan da eserlerin yer alacağını, repertuvarda kulağa hoş gelen melodilere ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler