Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

ANASININ KUZUSU

Türk pop müziğinin bağımlılık yapan şarkılarıyla en sevilen yıldızlarından biri oldu Edis Görgülü. 2014’te yayınladığı “Benim Ol”la dikkatleri çeken Edis, takip eden senelerde “Olmamış Mı?”, “Dudak” ve “Çok Çok” hitleriyle de büyük başarı elde etti. Ödül törenlerinde “En İyi Pop Sanatçısı” kategorisinin gediklisi oldu. 2018’deki ilk albümü AN ile en çok satan albümler listesine giren 2020’de Gülşen’le “Nirvana” ve “Perişanım” single’larıyla arz-ı endam eden Edis, şimdilerde de “Martılar” single’ıyla deyim yerindeyse ortalığı yerinden oynatıyor.2023 e girerken TV8 de yayınlanan “O Ses Türkiye”nin de yıldızı oldu Edis. Acun Ilıcalı'nın sunduğu; Ebru Gündeş, Seda Sayan, Yıldız Tilbe ve Murat Boz'un jüriliğini yaptığı programa adeta damgasını vurdu. "Benim Ol" şarkısını söylemek için helikopterden sahneye iniş yapan sanatçı tek kelimeyle “Anasının Kuzusu”. Hilton Garden Inn Bayraklı’nın Genel Müdürlüğü’nü yapan Sevil Görgülü onun herşeyi ve uğuru. Bir konserinde izleyiciler arasında annesini göremeyince hüngür hüngür ağladığını bilmeyen yok.

Edis Londra doğumlu. Ailesi çalışmak ve eğitimlerini tamamlamak için İngiltere’ye gelmişlerdi. Annesi bir kafede işletmecilik yaparken babası BBC Radio'da çalışmaktaydı. Edis 1,5-2 yaşlarındayken ailesi onu Türkiye'de büyütmenin daha doğru olacağına karar verdi ve Görgülü ailesi memleketleri olan İzmir'e yerleşti. Edis, 4 yaşında piyano dersleri aldı. Piyano kursunda piyanoyu çalmaktan ziyade doğaçlama şarkı söylemekle uğraştığı söylenir. Liseyi İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi’nde okudu. Bu arada İzmir Kent Orkestrası'nda solistlik yaptı. Lise sonrası Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni kazanarak İstanbul'a yerleşti. Galatasaray Üniversitesi’ndeyken İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı da kazandı ancak konservatuara devam etmedi.

Önce oyunculuk ajanslarına başvurdu. 2011-12'de FOX'ta yayınlanan “Dinle Sevgili “dizisinde Barış karakterini canlandırdıktan sonra, 2012'de Star TV'de yayınlanan “Hayatımın Rolü” dizisinde Uygar rolüyle yer aldı. Oyunculuk yaptığı bu yıllarda arkadaşlarıyla bir karaoke bara gitti ve burada eğlence amaçlı şarkı söylerken bardakilerin dikkatini çekti ve müzisyen olması yönünde teklif aldı. Kenan Doğulu, Ozan Çolakoğlu ve Soner Sarıkabadayı’nın radarına girmesi yolunu açtı. . Söz yazarlığını ve besteciliğini kendisinin yaptığı "Benim Ol", 1 Aralık 2014'te PDND Müzik aracılığıyla single olarak yayımlandı. "Benim Ol"un klibinde Hepsi üyesi Cemre Kemer, Edis'e eşlik etti. Edis'in çıkışı, çıkış şarkısı ve dansları pek çok kişi tarafından başarılı bulundu. Şarkıcının ilk stüdyo albümü AN, DMC etiketiyle Mart 2018'de piyasaya sürüldü. Albümün çıkış şarkısı "Roman", Türkiye'de liste başarısı yakalayarak dört hafta üst üste bir numarada kaldı. Aynı dönemde şarkıcı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi'nin sözcüsü oldu.Geçtiğimiz yıl Warner Music ile anlaşan genç yıldız 4 ay Los Angeles’de kaldı.Yakında ünü ülkeyi aşıp dünyaya taşacak.

Edis, gitar ve piyano çalabilmekte ancak kendisini bu konuda profesyonel olarak tanımlayamayacağını belirtmekte. Freddie Mercury, Michael Jackson, Sezen Aksu ve Tarkan hayranı olduğunu söyler. Çocukluğunu Barış Manço, Britney Spears ve Justin Timberlake dinleyerek geçirmiş. Manço için "Çocukluğumda büyük etkisi var. Unutamadım onu." diyor ve Sting'in "Desert Rose"da yaptığı gibi, batı ve doğu müziğini birleştirmeyi hedefliyor.

Onun için kırmızı rengin bambaşka bir anlamı var. Hiç çıkarmadığı kırmızı bilekliği de bunun bir simgesi. Bu rengin ona şans getirdiğine inanıyor. Bileğinde bu rengin durmasından çok hoşlandığını, her gün sıradan renklerin yanında kırmızı renk görmenin ona ilham verdiğini söylüyor. “Farklılaşma enerjisi taşıyor bence kırmızı” diyor.

Edis’in spritüel, hayata çok kafa yoran bir tarafı da var.Parapsikoloji kitapları okuyor. Evren-uzay ilgi alanı.Keşke uzaya giden ilk aracta ona da bir koltuk ayrılsa..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR