AK PARTİ’DE DEJAVU: İSTANBUL İL BAŞKANI METİN KÜLÜNK

Önce ilk ve kesin kulis bilgisinden başlayacağım. 26. Dönem Ak Parti Milletvekili Metin Külünk İstanbul İl Başkanı oluyor.


Şimdi biliyorum ki ilk akla gelen, ‘ Peki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı kim?’ sorusu. İşte bunun cevabı da aslında bu bilgide saklı. Çünkü Külünk,hem Binali Yıldırım hem de Berat Albayrak’ın da rızası ile il başkanı oluyor.

Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması için ön şartlarından birisi olan, ‘ İl Başkanlığı sorunu’ da böylece çözülmüş durumda. Ama sorunların diğer ikisinden birisi olan ilçe belediye başkanlarının Binali Yıldırım tarafından seçilmesi ve protokol sorunun ise nasıl çözüme kavuştuğu ya da kavuşturulacağı net değil.
 

Kulislere sızan bilgilere göre , geçtiğimiz Salı günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 1 saat görüşen Binali Yıldırım ikna oldu. İlçe belediye başkalarının ne kadarını seçeceği net olmamakla birlikte , Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığındaki protokol kazanımı , yerel seçimlerinden sonra Başkan Yardımcısı görevi verilerek giderilecek.

Şaka gibi… Ama maalesef bunlar Ak Parti’de üst düzeyde dillendirilen kulis bilgileri. Yani Binali Bey için bundan sonra, ‘Benim babam hem öğretmen, hem  müdür, hem mühendis, hem doktor(!)’… denebilir.

Öte yandan tabii Binali Bey’in yerel seçimlerden sonra getirileceği Başkan Yardımcılığı görevinde ilginç bir durum var. Malum Cumhurbaşkanı yeni sistemde istediği kadar yardımcıyı, istediği zaman atayabiliyor.

Peki neden bu görev Binali Bey’e seçimden sonra verilecek? Acaba Binali Bey’in seçilememesi halinde , TBMM Başkanlığını kaybedebileceği göz önüne alınarak (sadece protokol sorunu değil de ) aynı seviyeye en yakın, ‘ başkan yardımcılığı sözü mü veriliyor?’ sorusu akıllara geliyor. Yoksa hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, hem Başkan Yardımcısı…

Çok zor yapılacak  iki görev gibi duruyor. Doğrusu biraz da tuhaf geliyor insana.

Mesela biz gazeteciler, Binali Bey’e hangi görevi ile sesleneceğiz problemi yaşayacağız bir kere.. Peki ya, Mehmet Özhaseki de Başkentin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak başkan yardımcılığı isterse ne olacak? Dedim ya şaka gibi ve tuhaf bir durumla karşı karşıya kalınabilir diye. Bekleyip göreceğiz.

Ankara adayını açıklayan Ak Parti’de,  şimdi ilçe belediyeleri için derin kulisler yapılıyor. En büyük kavga da Keçiören’de yaşanıyor. Zira Keçiören için Osman Gökçek ve Turgut Altınok yarışıyor. Malum Turgut Altınok ve Melih Gökçek’in  ‘ezeli düşman’ olduğunu Ankara’da bilmeyen yok. Bakalım ipi kim göğüsleyecek. Ve sonuçları ne olacak?

Bu arada izmir’e eski Ekonomi Bakanı Denizlili Nihat Zeybekçi ile hangi mesaj veriliyor? CHP’nin kalesi İzmir’in ihtiyaçları ve beklentileri ne? Cumhur İttifakı’ında başta Manisa olmak üzere gerçekten 2 art 2 , 2 bile etmiyor mu? MHP’nin ittifak öncesinde açıkladığı adaylar ne olacak? Yarın devam edeceğiz.

METİN KÜLÜNK KİMDİR?
16 Aralık 1960 yılında Rize'nin Güneysu ilçeside doğdu.
Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldı.

 

Milli Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliği, Akıncılar Teşkilatı, Milli Selamet Partisi İl Gençlik Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Teşkilat Başkanlığı, İstanbul İl SKM Başkanlığı görevlerinde bulundu.

26. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak meclise giren Külünk, Külünk Eğitim ve Kültür Derneği, Tepebaşı Köyü Derneği, Güneysu Derneği , Rize Vakfı, TEK-DER (Teknik Elemanlar Derneği), Mimar ve Mühendisler Grubu, İTKİB (İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği), UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği), İstanbul Tasarım Derneği ve Fenerbahçe Spor Kulübü üyesidir.

Metin Külünk, evli ve bir çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum