ABD’de sokaklar yangın yeri! Protestolar büyüyor

ABD’de sokaklar yangın yeri! Protestolar büyüyor

ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde 46 yaşındaki siyahi Amerikalı George Floyd'un polis memuru Derek Chauvin tarafından öldürülmesi sonucu başlayan protestolar, ülke genelinde şiddetini arttırarak devam ediyor.

Minnesota’da başlayan protestolar tüm ülkeye yayılınca, birçok eyalette polis gücünün yetersiz kalması sonucu Ulusal Muhafızlar da sokağa indi.

ABD'de George Floyd'un polis tarafından gözaltına alındığı sırada öldürülmesinin ardından başlayan protestolar sürüyor. Olayın gerçekleştiği kent Minneapolis yakınındaki St.Paul kentinde yine binlerce kişi bir araya geldi.

En az 30 kentte düzenlenen protestolarda, polisle protestocular arasında çatışma çıktı. Araçlar ve binalar kundaklanırken, polis zaman zaman göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Minnesota'da ana yollar kapatıldı.

Protestocular George Floyd'un Minneapolis'te tutuklandığı yerde toplandı. Kalabalık şehir merkezinde bulunan hükümet binasına yürümeyi planlıyor.

ABD’DE BİRÇOK EYALETTE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

ABD'de Pazar akşamından itibaren 20'den fazla şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Protesto gösterilerinin düzenlendiği ve sokağa çıkma yasağı kararının alındığı kentler arasında Minneapolis, Los Angeles, New York, Chicago, Atlanta, Washington, Philadelphia, Indianapolis, Miami, Portland, Louisville ve San Francisco da var.

Ancak eyaletlerden gelen haberlere göre, birçok bölgede yasağa uyulmadı. Yaşanan olaylar sırasında yüzlerce kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

BEYAZ SARAY ÇEVRESİNDE HAREKETLİLİK

Beyaz Saray çalışanlarından gönderilen e-postayla gösteriler nedeniyle pazar günü Beyaz Saray’a gelmemeleri istendi. Son birkaç günde şiddetli protestolara sahne olan Beyaz Saray çevresinde hareketlilik durmuyor. Binanın karşısında bulunan Lafayette Parkı'da büyük bir grup protestocu, kolluk kuvvetleriyle karşı karşıya geldi.

EYALETLERDE SON DURUM

San Francisco Belediye Başkanı London Breed, yerel saatle 20.00'den itibaren pazartesi sabah 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Washington Valisi Jay Inslee, Seatle kentinden gelen ikinci talep üzerine Ulusal Muhafızlar'a mensup ek 200 kişinin daha görevlendirildiğini duyurdu.

Ulusal Muhafızlar, kent merkezindeki gösteriler sırasında kalabalığı ve trafiği idare edecek, temizlik işlerine yardımcı olarak mülklere verilen zararı önlemeye çalışacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler