21. yüzyılda yolu olmayan mahalle! Konya'da mahallelinin ızdırabı

21. yüzyılda yolu olmayan mahalle! Konya'da mahallelinin ızdırabı

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman Konya'nın Bozkır ilçesinde yol olmadığı için yanarak 2 kişinin hayatını kaybettiği ere Mahallesi Yaka mevkiini ziyaret etti.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman Konya’nın Bozkır ilçesi Dere Mahallesi Yaka mevkiinde bulunan yolları olmayan mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle sakinleri yol olmadığı için daha önce çıkan yangınlarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Vatandaşların mağduriyetlerini dinleyen Saadet Partisi Abdulkadir Karaduman yetkilileri göreve davet etti.

Bir mahalle sakini, Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman'a “Mahallemizde yolumuz yok patika bir yol var onu da kendi imkanlarımız ile açtık Belediye'ye yazı gönderdiğimizde ise ödenek yok cevabını alıyoruz. Daha önce CİMER'e de şikayetlerimizi dile getirdik ama herhangi bir sonuç çıkmadı. Geçtiğimiz senelerde çıkan yangında 2 kişi itfaiye mahalleye giremediği için hayata kaybetti. Hastamız olduğunda kendi imkanlarımızı kullanarak 100-200 metre taşıyoruz ambulans öyle hastaya ulaşabiliyor.” dedi.

Mahalleliyi dinleyen Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman şunları söyledi:

“Bozkır ilçemizin Dere Mahallesi yaka mevkiindeyiz 2022 yılını bütün dünyanın yaşadığı bu dönemde maalesef yaka mevkinde bütün başvurulara rağmen hiçbir yol yapım çalışmasının olmadığını patika yollarında köylüler tarafından açıldığını görüyoruz. Teyzemiz biraz önce ifade etti yanı başımızdaki ev 4-5 yıl önce bir yangında kül oluyor ve köylü halkı kendi imkanları ile yangını söndürmeye çalışıyor. Bütün başvurular yapılmış olmasına rağmen bir yangın vanası dahi bu köye getirilmemiş. Yollar olmadığı için bir yangın durumu söz konusu olduğu zaman itfaiye köye giremiyor bir hasta olduğu zaman ambulansların köye giremediğini ve bunun neticesinde insanların hayatını kaybetme noktası ile karşı karşıya kaldığını köylülerimiz bize ifade ediyorlar. Yanı başımızda bir evde daha yangın çıkması sonucu erken müdahale edilemediğinden itfaiye söndürme faaliyetlerini yollar olmadığı için yapamadığından dolayı 2 tane insanımız yangında hayatını kaybetti. İşte bu vebal burayı yöneten insanların boynunun üzerinedir. Bakın buradaki köylülerimiz kendi imkanları ile patika yollar açıyorlar hayvanların yiyeceklerini kendileri taşıyorlar bütün bu sorunalrla ilgili belediyeye yazı yazıyorlar Büyükşehir belediyesine yazı yazıyorlar CİMER'e yazı yazıyorlar ama bunların neticesinde hiçbir adım atılmıyor ve insanlar büyük bir çaresizlikle baş başa bırakılıyor. 2022 yılına girdiğimiz günlerde bir takım çılgın projelerle insanların karşısına çıkanların buradaki insanlara yol ulaştıramama garabetini bu ülkeyi yönetenler Konya'yı yönetenlerinde Bozkır'ı yönetenlerinde kimseye anlatabilmesi mümkün değildir. Dünya bugün neleri konuşurken buradaki insanlar kendi evlerine dahi gidemiyorlar. Çocuklar patika yolda okula giderken ciddi zorluklar çekiyorlar. Burayı yönetenler buraya yol getiremiyorsa biz bu belediyeyi yönetenlere yazıklar olsun diyoruz. Biz bu yol yapılması için hem bozkır belediyesini hem konya belediyesini göreve davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler