Zonguldak'ta İsmet İnönü'nün adı verilen park ve büst açıldı

Zonguldak'ta İsmet İnönü'nün adı verilen park ve büst açıldı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün doğum gününde İnönü Parkı ve büstü törenle açıldı.

CHP'li Ereğli Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün doğum gününde kentteki İnönü Parkı’na kaldırılan ismini yeniden verdi, büstünü açtı.

İnönü Parkı’nda düzenlenen törene, Kaymakam Mehmet Yapıcı, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, siyasi parti ilçe başkanları, gazi ve şehit aileleri, oda başkanları, STK temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi İnönü’nün kızı İnönü Vakfı Başkanı Özden İnönü Toker ile torunu İnönü Vakfı Başkan Yardımcısı, 22-24-25-26. dönem Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan’ın telgrafı okundu.

"ÖRNEK DEVLET ADAMI, HALKIN İSMET PAŞA'SINI BİR KEZ DAHA SAYGIYLA ANIYORUM"

Belediye Başkanı Halil Posbıyık törende yaptığı konuşmada, açılış için İsmet İnönü’nün doğum gününü seçtiklerini belirterek, “Kuruluş ve kurtuluşun büyük kahramanlarından, Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Cumhurbaşkanı, örnek devlet adamı, çok partili demokrasiye geçişin mimarı, halkın İsmet Paşa’sı İsmet İnönü’yü bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

c6115ee0-ac84-4fcd-9e47-bde970a99429.jpgc6115ee0-ac84-4fcd-9e47-bde970a99429.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler