Zeynep Şenpınar'ı 37 bıçak darbesiyle öldüren boksöre müebbet

Zeynep Şenpınar'ı 37 bıçak darbesiyle öldüren boksöre müebbet

Muğla'da, kız arkadaşı Zeynep Şenpınar'ı dövdükten sonra 37 yerinden bıçaklayarak, öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan boksör Selim Ahmet Kemaloğlu, ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla yargılanıyordu...

Muğla'da, kız arkadaşı Zeynep Şenpınar'ı dövdükten sonra 37 yerinden bıçaklayarak, öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan boksör Selim Ahmet Kemaloğlu, ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla yargılanıyordu. Bugün yapılan duruşmada Kemaloğlu, Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada müebbet  hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla'da 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeynep Şenpınar'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık Selim Ahmet Kemaloğlu'na müebbet hapis cezası verildi.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Kemaloğlu tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Şenpınar'ın annesi Aruz Şenpınar, Kadın Hakları Derneği üyeleri ile aralarında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının da bulunduğu taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Zeynep Şenpınar (24)

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Son sözü sanık, üzücü olayın hastalığı nedeniyle meydana geldiğini iddia ederek, "Yönlendirilmiş olmam sebebiyle psikolojim bozulduğu için elim olaya sürüklendim. Başka da söyleyecek sözüm yok." dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya verilen 5 dakika aranın ardından kararını açıkladı. Kemaloğlu, iyi hal indirimi uygulanarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

"DOSYAYI ÜST MAHKEMEYE GÖTÜRECEĞİZ"

Şenpınar ailesinin avukatlarından Cumhur Uzun mahkemenin kararının eksik ve yaralayıcı olduğunu iddia etti.

Avukat Haydar İkizer de iddia makamınca ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildiğini ancak mahkeme heyetinin kasten öldürmeden ceza verdiğini ifade etti.

Ailenin çok üzgün olduğunu anlatan İkizer, "Dosyayı üst mahkemeye götüreceğiz. Bir nebze de olsa umut var. Yargıtay'dan döneceğini umuyoruz. Aileye ne diyeceğimizi bilemiyoruz." dedi.

"ZEYNEP'İN NE SUÇU VARDI?"

Anne Aruz Şenpınar ise kararın kendilerini bir kez daha yıktığını dile getirdi.

Avukatları aracılığıyla karara gerekli itirazları yapacaklarını belirten Şenpınar, "Kızımı bayram günü katletti. Zeynep'i bunun için doğurmadım, bunun için okutmadım. Zeynep'in ne suçu vardı? Kadınların ne suçu var ki katlediyorlar? Sonra da böyle bir karar veriyorlar. Zeynep'in kanı yerde kalmasın. Bayram geliyor. Ben Zeynep'e nasıl dayanırım." ifadelerini kullandı.

OLAY

Zeynep Şenpınar, ile eski erkek arkadaşı Selim Ahmet Kemaloğlu (27) arasında 24 Mayıs 2020'de yaşanan tartışmada bıçakla yaralanan genç kız hayatını kaybetmişti. Vücudunda kesici alet yarası olan Kemaloğlu ise tedavisinin ardından tutuklanmıştı.

Kemaloğlu hakkında "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler