Zafer Partisi’nde iki il başkanı istifa etti

Zafer Partisi’nde iki il başkanı istifa etti

Zafer Partisi'nin İstanbul ve Aksaray il başkanları, yaptıkları açıklama ile görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Geçen sene kurulan ve Türk siyasetinde ses getiren Zafer Partisi, partiye katılanlar kadar partiden ayrılanlarla da dikkat çekiyor.

Geçen hafta 1. Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştiren partide daha önce Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan ve sonrasında İstanbul İl Başkanı seçilen Mustafa Can Kaptan, partideki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Kaptan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Geldiğim noktada kesin olarak gördüm ki, siyaset bana göre olsa da ben bu siyasete göre değilim. Artık, “oy veren” olarak devam etmekle beraber Türklük için çalışacağım. Zafer Partisi’ndeki tüm görevlerimden istifa ettiğimi bildiririm.” dedi.

AKSARAY İL YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Resul Karaüzüm, daha önce yaptığı bir açıklama nedeniyle görevden uzaklaştırılan eski İl Gençlik Kolları Başkanı Emrah Dağtekin’in genel başkana yakın koruma yapılmasına tepki göstererek il yöneticileriyle birlikte istifa etti.

Resul Karaüzüm il yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında istifasını açıkladı. Karaüzüm, istifasının gerekçesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Yaklaşık 6 ay önce çıktığımız bu yolda hep mazlumun yanında zalimin karşısında olmaya çalıştık. Aksaray halkının çıkarlarını, menfaatlerini korumaya, Aksaray halkının ve Türk milletinin, Türk gençliğinin çıkarlarına müdahale edenlere, bunlara karşı milletin malına çökmeye çalışanlara karşı bir siyasi savaş açtık. Geldiğimiz noktada bir yol ayrımına geldik. Bu yol ayrımı Aksaray’da daha önceden bu masadan benim bilgim dışında densiz ne idüğü belirsiz bir açıklama yapan, benim tarafımdan atanmayan ve yine benim tarafımdan istenmediğini söylediğim daha sonra genel merkez tarafından görevden alınan bir şahıs vardı. Emrah Dağtekin, bu arkadaş burada 2 şeye dil uzattı. Birincisi toplumun inanç yapısına, yani Allah inancına, ikincisi Türk milletinin ortak değeri olan Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzattı. Ben her şeyden önce, siyasetten önce şahsiyeti olan bir adamım ve ekibimle yola çıktık. Evet, ani bir karar oldu. Fakat kararımdan dolayı pişman değilim…

…Eğer Zafer Partisi Genel Başkanı’nı korumak bunlara kalmışsa bu kendisine Tengrici diyenlere toplumun, milletin inancıyla dalga geçenlere kalmışsa vay halimize.

Ben bu konuyu her platformda partinin her kademesinde dile getirmeye çalıştım. Genel başkan yardımcılarına, genel sekretere ve genel başkanın kendisine bunu izah etmeye çalıştım. Genel Başkan ‘bu benim şahsi takdirimdir’ demiştir. Ben bu konuyla ilgili Aksaray’da tepki olduğunu söylediğimde de ‘Aksaray’daki tepki dediğin nedir? 2 tane gazeteci’ demiştir. Ben de bunun karşısında acziyet gösterecek hem toplumun önünde dik duruşumu bozacak hem oğlum Alper Tunga, kızım Umay’ın babası olan Resul Karaüzüm olarak boyun eğecek, koltuk uğruna çıkar uğruna makam mevki uğruna duruşunu bozacak bir adam değilim. Siyasetle var olmadım.”

Zafer Partisi’nde iki il başkanı istifa etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler