Z ve V sembolleri için Ukrayna'dan flaş hamle

Z ve V sembolleri için Ukrayna'dan flaş hamle

Rusya-Ukrayna savaşı henüz başlamadan önce bile basında dolaşan gizemli Z ve V sembolleri gündemi oldukça meşgul etmişti.

Hakkında onlarca iddia ortaya atılmış ve Rusya için bir anda savaş yanlısı kişilerin kullandığı bir ikon haline gelmişti. Ukrayna'dan ise söz konusu sembollerle ilgilşi flaş bir hamle geldi. 'Gamalı haç' olarak tanımlanan sembolük kullanımına ülke genelinde yasak getirdi.
Rusya Ukrayna savaşı aylardır devam ediyor. Savaşın ilk günlerinde ortaya çıkan gizemli Z ve V sembolleri gündemi oldukça meşgul etmişti. Her ne kadar bunlar Rusya'nın provokasyon içermeyen bir gruplama simgesi olsa da olayın büyünmesi üzerine Rusya'da savaş yanlısı kesimin kullandığı bir ikon haline geldi.


Ukrayna'dan da konuyla ilgili yeni bir karar geldi. Rusya desteği için kullanılan bu sembolleri yasakladı. Söz konusu semboller Kiril alfabesinde sıklıkla kullanıldığı için sembollere müzeler, kütüphaneler, bilimsel eserler ve ders kitaplarında sıklıkla vardı. BBC'den alınan haberlere göre buralarda kullanıma izin verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler