YSK Soruları Oxford’lu Matematikçinin Beynini Yaktı

YSK Soruları Oxford’lu Matematikçinin Beynini Yaktı

Oxford ve Cambridge üniversitelerinde matematik dersleri veren Dr. Tom Crawford, 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) matematik sorularını çözmeye çalıştı.

Oxford ve Cambridge üniversitelerinde matematik dersleri veren Dr. Tom Crawford, 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) matematik sorularını çözmeye çalıştı. Ve yaşadığı deneyimi takipçileriyle paylaştı. Toplam 40 sorudan 30’unu 1.5 saatte cevaplayabilen Crawford, 28 doğru yapabildi.

Yaklaşık 6 ay önce çekilen video Türkiye'de milyonlarca öğrenci tarafından sosyal medyada tekrar paylaşılarak gündeme getirilen videoda Oxford ve Cambridge üniversitelerinde matematik dersleri veren Dr. Tom Crawford, 2021 yılı YKS matematik sorularını çözmeye çalıştı.

Dr. Crawford, yaşadığı süreci şu sözlerle özetledi: "Beynim şu an iyice yanmış durumda. Zaman yetmiyor. Sorular Almanya, Avusturya ve İngiltere'deki benzer üniversite seçme sınavları arasında en zor sorular. 40 soruyu 40 dakikada çözmek imkansız. 1.5 saatte 40 sorudan 30'unu yaptım. Hem kendi akıl sağlığım hem de bunu izlemek zorunda olan sizlerin akıl sağlığı için burada duruyoruz. Sonuç olarak 30 sorudan 28'ini doğru yaptım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler