Yol parası, traş ücretini SYD ödüyor

Yol parası, traş ücretini SYD ödüyor

Devletin vatandaşlara sağladığı sosyal yardımlar hakkında pek çok kişi yeterince bilgi sahibi değil. Ancak 2022 yılında vatandaşlara işe yönlendirme yardımı yapılıyor.

55 yaşın altındaki işsiz vatandaşlar söz konusu yardımdan faydalanabiliyor. Yardım 1 sene içerisinde en fazla 3 kez veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesinde istihdam yardımlarına yer verildi. Bu kapsamda İşe Yönlendirme yardımlarının detayları açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, 18-55 arasındaki çalışabilir durumdaki sosyal yardım faydalanıcısının iş görüşmesine gitmesi için (yol parası, traş ücreti vb için) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı tarafından yılda 3 kez nakit para veriliyor.


Yardımı almak isteyen işsiz vatandaşlar, yönlendirildiği bilgisi İŞKUR tarafından Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi’ne bildirildikten sonra 30 gün içerisinde ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuruda bulunabiliyor.

İşe başlayanlara da ödeme var
Öte yandan İŞKUR’un işe yönlendirmesi neticesinde işe yerleşenlere bir defaya mahsusu olmak üzere ödeme yapılıyor. Söz konusu ödemeler, Aylık brüt asgari ücretin 1/3 ü kadar olarak gerçekleştiriliyor.

Ödemeden faydalanmak için işe başlayan kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaydı yapıldıktan sonra 60 gün içerisinde ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuru yapması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler