YÖK Başkanı’ndan vakıf üniversitesi ücretleri için açıklama

YÖK Başkanı’ndan vakıf üniversitesi ücretleri için açıklama

Vakıf üniversitelerinin yeni öğretim döneminde eğitim programlarına uyguladıkları yüksek zam, öğrenciler ve veliler tarafından tepki çekti.

AKP’nin ekonomi politikaları nedeniyle temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan aileler, üniversitelerin fahiş zamlarından yakınırken bazı öğrenciler kaydını dondurmak zorunda kaldı. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerin fiyatlarına yönelik öğrencilerin ‘bazı talepleri’ olduğunu söyleyerek bu konuda üniversiteler ile çalışma yapılacağını ifade etti.

“ÜNİVERSİTE YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞECEĞİZ”

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “İnşallah önümüzdeki günlerde bu konuda bir adım atacağız. Üniversite yöneticileriyle bu konuda neler yapabileceğimizi masaya yatıracağız. Karşılıklı bir görüşme ve müzakere yapacağız. İnşallah inanıyorum ki içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar dahilinde bütün üniversitelerimiz heyecanla kapılarına gelen ve üniversitelerde okumak isteyen aday öğrencilerimize gerekli kolaylığı gösterecektir. Ben de üniversitelerimizle heyecan içerisinde yükseköğretim tahsili almak isteyenlere her türlü kolaylığın sağlanması konusunda gayret edeceğim.” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler