Yılmaz Özdil'den Soylu için flaş açıklama

Yılmaz Özdil'den Soylu için flaş açıklama

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, katıldığı youtube programında önemli açıklamalarda bulundu.

Özdil, Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı’ndan çekildiği an suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ortaya çıkardığı iddialara ilişkin değerlendirmede bulundu. Bizim TV Youtube kanalında Lale Özan Arslan'ın konuğu olan Özdil, aynı zamanda muhalefete de uyarılarda bulundu.

“CHP VE İYİ PARTİ'Yİ HEDEF ALSAYDI…”
Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker'in gündemi sarsan açıklamalarıyla ilgili konuşan Özdil, şu sözleri dile getirdi:
 
- Bana göre Sedat Peker bir mafya mensubu değil. Alaattin Çakıcı da bir mafya mensubu değil. İnsanların suç işlemesi başka bir şey, o suçu işleyip karşılığında cezasını ödemesi başka bir şey. Suç kavramı ve mafya kavramı başka şeyler. Bu tür adamlar Türkiye'nin tarihinde de her zaman var olan, bu toplumun içinden çıkmış, devletin baba rolüne soyunmuş insanlar var.

- Bu tür insan tipleri devleti kendi üzerinde gören ama suça da karışmış insan tipleri bizim tarihimizin bütününde var. Mafya ve kabadayı kavramı başka şeyler. Sedat Peker'in aslında anlattıkları insani çürümüşlük. Sedat Peker bu açıklamaları yapmaya başladığından beri ısrarla diyoruz, savcıların mutlaka devreye girmesi lazım.

- Eğer Sedat Peker, benzer açıklamaları CHP ve İYİ Parti hakkında yapsaydı, çaycılarıyla beraber hapse tıkarlardı. Sedat Peker'in anlattıkları da bu insani çürümüşlük.

“BAKANLIKTAN İNDİĞİ AN DAVA EDECEĞİM”
Özdil, Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı'ndan çekildiği an kendisine dava açacağını ise şu ifadelerle duyurdu: “Süleyman Soylu bakanlıktan insin, milletvekilliğinden düşsün, ben yurttaş olarak Süleyman Soylu'yu dava edeceğim. Çünkü bana PKK'lı dedi. Bana bu iftirayı kimse atamaz. Bırak yazı yazmayı, mahkemeye vereceğim.”

“CHP ACİLEN SAVCILIĞA BAŞVURMALI”
Deniz Baykal ile Korkmaz Karaca'nın ilişkisine dair iddialarla ilgili Özdil, şunları söyledi:

- Son derece ciddi buluyorum. Bununla ilgili derhal adli bir şey yapılması lazım. Hem Deniz Baykal ailesinin bu konuda acil bir girişim bulunması gerekirdi bana sorarsanız. Ya da Korkmaz Karaca'nın çıkıp hemen o saniyede bulunması gerekirdi.

- Bunlar gecikiyor. Aynı zamanda herhangi bir savcı da topa girmeyince ortada kalıyor. Sedat Peker de ‘itiraz ederseniz isimleri açıklarım' diyor. İlgiyle izliyoruz.

- Türkiye adına gerçekten üzülerek, içimiz kan ağlayarak izliyoruz. Bu anlamda iddiasını çok ciddi buluyorum. Vücut bulması lazım.

- Sadece Deniz Baykal meselesi değil, Türk siyasetinin dizayn edilmesi, Türkiye'nin kurucu partisi CHP'nin dizayn edilmesi başta olmak üzere, Türkiye'nin rejiminin değişmesine sebep olan olaylara yol açtı bu hadiseler. Bunun derhal takibinin yapılması lazım. CHP'nin de açıklama yapması lazım. Acilen savcılığa başvurması lazım.

“YANDAŞ MEDYA ‘SEDAT PEKER BAKAN OLDU' DESE İNANACAKLAR”
Medyaya yönelik eleştirilerini sıralayan Özdil, “Öyle bir hale getirildi ki Türk toplumu medya anlamında, Satürn dünyaya çarpsa Türkiye'nin yarısının haberi olmaz. Sedat Peker'in yüz milyonlarca kez izleniyor ama anketlerde bakılıyor ki toplumun çok önemli bir bölümü hayatı boyunca böyle bir şey duymamış.

Bunu doğru dürüst haber yapabilecek medya yok. İddia ediyorum, Tayyip Erdoğan talimat versin, yandaş medya yayına başlasın ‘Milli Eğitim Bakanı Sedat Peker' diye. 1 hafta sonra anket yapın, Türkiye'nin çok önemli bir bölümü Sedat Peker'i Milli Eğitim Bakanı zanneder” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler