YETKİN NATO..!

20.12.2021

Tüm okuyucularıma iyi bir çalışma haftası olmasını dilerim.

Geçenlerde bir televizyon programında gazeteci sayın MURAT YETKİN beyin önemli bir konuya değindiğini gördüm bugün bu hassas konuya dikkat çekmek istedim bu yazımla.

Önce NATO ve ABD ile ilgili konular olduğunda ben hemen gazeteci sayın YETKİNE kulak veririm, okurum ne diyor, ne söylüyor.

Bu konuda uzman olan bir gazetecidir.

Sayın YETKİN ülkemizdeki müteahhitlerden bahsediyor, şu anda eski NATO müteahhitti olan MAKYAL şirketi sahiplerinden rahmetli FARUK YALÇIN beyefendi, kardeşi ve yeğeni kamuoyunun FB(FENERBAHÇE KULÜBÜ) ile özleşmiş sayın AZİZ YILDIRIM bey şirketin sahipleri onlardan da bahsediyor.

Nedir bu şirketin özelliği MAKYAL ‘ın.

1960 lı yılların başında rahmetli FARUK YALÇIN bey tarafından kurulan NATO paktının Türkiye’de tüm inşaat işlerini yapan tek firma olması.

Peki sorun nerde başlıyor.

Sorun bur dan başlıyor NATO örgütünün ihale ettiği inşaat işleri çok karlı ve güvenceli işler.

Rahmetli FARUK YALÇIN bu konuda başarı kazanmış tüm ihaleleri kendi alıyor hem de siyasetin içine girmeden, siyasi mekanizmalarda uzak kalarak.

Tabi bu TÜRK derin devleti içinde bir nevi haddinden fazla kıskançlık ve gizli hiddet yaratıyordu.

Diğer kimseler bu kıskançlıktan dolayı bileniyor ama iş konusu olduğundan dolayı kimse ses edemiyordu.

Çünkü bur da tüm sistem NATO ve ABD devletine bağlı bir yapı, oynayacağın alan MİNİ FUTBOL sahası ve oyuncular.

1988 sonu sanırım 1989 yılı aralığında ANKARA’ da bulunuyorum, AKSAZ deniz üstü inşaatı devam ediyor, yapılacak işi parça parça ihale ediyorlar, bende konuya vakıfım, ASKERİ ve SİVİL bürokrasiden bazı kişiler NATO’nun bu ihalesini başka NATO müteahhit karnesi olan bir inşaat firmasına indirmek istiyorlar.

Bu konuda çalışılma ve görüşmeler yapıldı, tam ihale aşamasında ihale iptal edildi, yapılacak iş direk ihale edilmeden FARUK YALÇIN beyin firması MAKYAL şirketine direk verildi.

Bizdeki NATO güçlerine bağlı derin devlet birbirini kıskanır, birbirini çekemez içten içe birbirlerine hırs ve kin yaparlar.

AZİZ başkanın FENEBAHÇE tutkusunu Türkiye bilir, en iyide ailesi bilir.

1990 lı yılların başında anlatırlardı FENERBAHÇE tutkusunu ailesi çok seviyor bırak diyoruz bırakmıyor diye konuşurlardı bizimde aralarında bulunduğumuz dost sohbetlerinde.

NATO ’ ya gelince 1992 yılından sonra Türkiye’de bir iş yapmadı verdiği ihaleler çok küçük onarım restorasyon çalışmalarıydı, buda TÜRKİYENİN en büyük makine parkı olan inşaat şirketinin yapacağı işler değildi.

Daha sonra hatırladığım devlet ihaleleri ve yurt dışında bazı işler alıyorlardı, benimde ilgim o yıllardan sonra koptu, basından bazı konuları izliyor ve öğreniyordum.

Gazeteci sayın MURAT YETKİN bu dönemin inşaat şirketlerini sayıyor iş alamayan tek firma MAKYAL şirketinin adını veriyor.

Rahmetli Faruk yalçın son yıllarını darıca ilçesinde kurulan HAYVANAT BAHÇESİNE adamıştı.

1992 yılında bahçe açılmadan evvel kurulma ve inşaat aşamasında her ay 1000000 TL gideri oluyordu bahçenin.

Faruk bey 2008 yılında rahmete kavuştu sessiz sedasız.

O yıllar FETÖ terör ve casusluk örgütünün en muteber olduğu yıllar, FARUK bey gibi bir kale yıkıldıktan sonra 2011 yılında şike davası diye bir komplo ile sayın AZİZ YILDIRIM beyi tutukladılar.

2009 tarihinden sonra belirli kaleleri tek tek komplolar ile vurmaya başladılar bu kaleleri yıkmak demek artık belirli bir yapının devleti tamamen ele geçirmesi demekti.

Bur da gözüken lider konumunda FETÖ terör ve casusluk örgütü olsa da sahada kendini kin ve nefretle saklamış başka yapılar vardı.

Nede olsa KEÇİLERİN olmadığı yerde bunlarda ABDURRAHMAN ÇELEBİ olacak portföy vardı.

ABD devletinde onları yöneten birimlerde eskisi gibi ULUSALCI değil, bunların sayesinde KIRALLIK tahtımızın önü açılırdı diyorlardı.

Aziz başkan kendi inisiyatifi ile FETÖ terör ve casusluk örgütüne pirim vermeyen az insanlardan.

İşte TÜRKİYE derin yapılarının son 60 yılda sırtı ABD ve müttefiklerine dayayarak yaptıkları içerde sen ben kavgası, vurgun yapma, çökme, taşeron suç işleme operasyonları böyle yaparak TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN temelleri dinamitlendi.

Projeler hazırlayarak DERİN NATO ABD ve müttefiklerine sunup stratejik ülke yönetimini biçimlendirmek sadece şu işe yaradı MİLLETİN ve DEVLETİNİN üstünde oturduğumuz ÜLKE dalını kesmek, testere kesti son kertedeyiz, herkes başını ellerinin altına alsın iyi düşünsün.

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.