Yeni Dünya Düzeninin Şifresi Aşıda mı Gizli?

Yeni Dünya Düzeninin Şifresi Aşıda mı Gizli?

Gazeteci Nuray Başaran, James bond filmleriyle başlayan ve giderek dünyayı içine alan dijitalleşmeyle birlikte ortaya çıkan koronavirüsün, aşıyı daha bir önemli kıldığını söyledi.

Başaran’a göre, insanlar korku ile evlerine kapanırken, bu paradokstan çıkabilmek için aşı üretimi ve aşıya ulaşım ilk hedef haline geldi.

N Gazete İmtiyaz Sahibi Nuray Başaran, Huhu TV’de Ferah Akyüz ile Bakış Açısı programına katıldı. İşte Nuray Başaran’ın açıklamalarından öne çıkan bölümler…

Türkiye’de ve dünyada aslında neler oldu?

Wuhan kentinde önce Sars virüsü ile sarsılmıştı dünya. Bu araştırmaları Çin tek başına yapmadı. Biz bunu yaklaşık iki yıl önce N Gazete’de işlemiştik. Araştırmadan ABD çekiliyor. Pentagon’a sunulan rapor sonrası çekilmişti ABD. Böyle planlı şeyler olunca kime yaradı ona bakmak lazım. Çin’de yapılan bir askeri olimpiyat oyunu, ki Türkiye ‘de buna katılmıştı. Dradan bir çift dünyaya yayıyor virüsü.

Çin’de böyle bir tehlikeden bahsetmek zor. Çin’deki ölüm vakaları sayısı gerçekten çok az, dünyaya bakıldığında. Çin için değişen bir şey olmadı.

Bu neyi getirdi, çok büyük bir korkuyu getirdi, insanları eve kapattı.

Bir korkuyu yarattı

İki insanları eve kapattı.

Üç kardeşimizle, annemizle, babamızla, akrabamızla bağlarımızı koparttı. Yeni yüzyılın yalnızlaşmasını getirdi. Teknolojiyi bize sunan ve bundan para kazanan kişileri de etkiledi. Bill Gates’in chiplenme projesi. Covid-19 aşısı için var olan mücadele. Bunların hepsi hiçbir şeyin tesadüf olmadığını ortaya çıkarıyor. Bütün dünyayı korku altına alıp, bu düzene insanları taşıdıklarını söyleyebiliriz.

Çok hızlı toparlandı Çin. En çok etkilenen ülkelerin başında ABD geliyordu. Trump dönemi kapandı ABD’de. Trump farklı bir Amerika yaratmak istiyordu.

Tek kutuplu dünya değil artık. Çin ve Rusya hareketlendi ticaret savaşlarıyla.

ABD’nin yeni dünya düzeni dediğimiz ulus devletlerini parçalayarak şehir devletlerine dönüştürme projesi yarım kalmıştı.

Çin bu aşı konusunda rahat ve nimetlerinden faydalanıyor. Virüsü en rahat atlatan ülke.

Gelişmeler bunu gösteriyor. 20 Ocak’ta Biden göreve gelene kadar ne olacak, bunu iyi okumak gerekiyor.

Trump seçimi kazanmak için İran’la savaşa girip kazanmak istiyordu. Trump’un arkasındaki yapılar Netanyahu’nun arkasındaki aynı yapılar.

Trump ile Netanyahu arasindaki işbirliği aynı zaman gidiş işbirliği de oldu. İsrail’de erken seçim sözkonusu.

Rus oligarkları ve işadamlarının da Netanyahu’ya desteği verdi. Trump giderayak ne yapıyor, damadı üzerinden yaptığı ticari anlaşmaları sağlamlaştırıyor. İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçişini sağlamlaştırmak istiyor.

ABD’de afların içine Hafter’in de gelmesi sözkonusu. Savaş suçlusu olmadan çıkaracak Hafter’i.

Türkiye devlet olmanın ağırlığını tekrar hissettirdi bölgede.

Libya olayı çok önemli bir adım.

ABD öyle ya da böyle Pentagon denilen bir yapı var orada. Hareket alanımızı daraltıyor zaman zaman.

Amerika’nın her götürdüğü iddia edilen özgürlükler Trump’la birlikte kayboldu.

Daha baskıcı, dikte ettirici söylemlerin yerini ama daha sevimli bir Amerika ile karşılaşacağımızı düşünüyorum.

Biden’in alzhimer olması kampanyasında çok eleştirildi. ABD’de hiçbir şey tesadüf değildir. ABD derin devletinin göreve getirdiği isim Kamala Harris oldu.

Stratejik bir seçim yaptı Kamala Harris ile ABD.

Yeni dünya düzeni, dijitalleşmeye alıştırıyor. Chiplenmeye de başlamıştık artık. Nüfus cüzdanımız, hastalıklarımız, kimliğimiz, kartlarımız. İnsanlarda da chip olacak, yapay zeka olacak.

Onlara alışmaya çalışacağız.

Virüsün mutasyona uğraması çok önemli. İngiltere yerleşik düzenin dünyadaki yerleşik düzenin sembolüdür. Batmayan güneş denilen imparatorluğun da parçalanması söz konusu. Şehirleri birbirine kapattık. Yeni dünya düzeninin denemeleri deniyor buna ki, İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde dolaşım, ulaşım kapandı.

Şehirlerin insanları kabul etmemesi, en azından virüs gerekçesiyle buna idkkat etmek gerekir.

Eskiden top tüfekle yapılıyordu, James bond çantalarıyla ve sonra virüslerle yapılıyor. Korkuyla yönetilmeyi gördük virüste.

Karşı komşunuza bile şüpheyle bakmıyor muyuz?

Şehirler arası dolaşıma tedbir alınmasını istersiniz doğal olarak.

Ülkemiz de tamamen kapandı, bütün dünya gibi. Virüs için en etkili mekanizma tamamen kapanmaktır. Dolayısıyla bir çok insan fakirleşti. Bir çok fabrika yeteri kadar üretim yapmıyor. Mesai saatleri sınırlandı.

Sanayi ve üretim saatleri kısıtlandı. Üretimde de bir kısıtlamaya gidildi. İkinci el araba fiyatlarında artış oldu. Yeni üretim olmadığı için.

Dünyanın yarısını bile aşılasanız bunun ekonomisi çok büyük bir yatırım. Bütün bunları detaylı düşünmek gerekiyor.

Siber muharebeler…

5 G teknolojisi ayrı bir plan ve yapılanma. İngiltere bu konuda hızlı davrandı. Huawei şirketi ile anlaşmalarını iptal etti.

Bitcoin’in dijital paranın alıştırıldığı görülüyor.

Ehliyetlerden başlayan, kimlik kartlarımızdan hastalıklarımız filan, artık arşivlerimiz her şey dijitalleşti. Bir tuşla ülkeyi yönetenler her türlü bilgiye ve belgeye de ulaşabiliyor. Bunun arka planının sağlamlaştırmazsanız, sizin herşeyiniz, bütün sırlarınız başka bir ülkenin eline geçebiliyor. Bu da öyle bir tehlike.

 

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki savaşta Ermenistan’ın sistemi çöktü biliyorsunuz. Azerbaycan’ın arkasıda İsrail yazılımı vardı,Ermenistan’ın arkasında Rus yazılımı vardı. Siber savaşlarına karşı gerekli yatırımları ve savunma tekniklerini geliştirmek gerekiyor. Yeni nesili ona göre yetiştirmemiz gerekiyor.

Econonmist dergisi, dünyayı yöneten ailelerden bir tanesinin dergisi. Yeni dünya düzenini de buna göre izliyoruz. Bu ailelerin yeni dünya düzeniyle ilgili önümüzdeki yıllar için bize fikir veriyor. Bu yılın kapağında da virüsün, aşının, Biden’in etkili olacağını, korkunun devam edeceğini, kumar makinesi görseli de sürprizlere, en önemli konulardan bir tanesi de Trump’un olası bir İran savaşını giderayak olasılıkları gelişmeler yaşanıyor çevremizde.

Netanyahu’nun ayakta kalması için tek çare olası bir İran savaşı gündemde.

Libya’da, Türkiye’de devlet aklının teyakkuzda olduğunu düşünüyorum. Korku imparatorluğu da biter diye düşünüyorum. Bu dünya hepimize yetecek bir dünya diyorum. Daha uyanık, olayların perde arkasına bakma mecburiyetimiz var.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler