Yeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte sendikaların son talepleri

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte sendikaların son talepleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla asgari ücrete ek bir zam yapılacağı ortayakoyulurken işçi sendikalarının asgari ücret beklentileri de belli oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirilen bakanlar kurulu toplantısı sonrası asgari ücrete ek zam yapılacağını ifade etti. Erdoğan en kısa zamanda yapılacak artışın açıklanacağını söylerken “"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi, işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz" diye konuştu.

" ASGARİ ÜCRET EN AZ 6.780 TL OLMASI LAZIM"

Bu açıklamanın ardından işçi sendikaları talep ettikleri asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundular.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da yeniden değerlendirilecek asgari ücretle ilgili ““Bir evde iki kişi çalıştığı zaman o eve en az yoksulluk sınırı (haziran ayı için 20 bin 818 TL) girebilmeli. Aksi halde, yapılacak kısmi iyileştirmeler yüksek enflasyon karşısındaki kayıpları gidermeye yetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık resmi olarak açıklanan açlık sınırını da örnek göstererek asgari ücretin en az 6 bin 780 TL ile 7 bin TL arasında olması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler