Yedi İklim Dergisi, KPSS iddiaları hakkında açıklamada bulundu

Yedi İklim Dergisi, KPSS iddiaları hakkında açıklamada bulundu

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan bazı sorunların, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda ( KPSS) sorulan bazı sorunların, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddiası gündemi sarsarken bahsi geçen yayın ile Yedi İklim Dergisi'nin isim benzerliği de bir anda bu konu ile hiçbir alakası olmayan Yedi İklim Dergisi'ni tartışmaların içine çekmişti.

Yaşanan gelişmenin ardından konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Yedi İklim Dergisi, paylaşılan metinde şu ifadelere yer verdi:

ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavında yapıldığı iddia edilen usulsüzlükler nedeniyle kamuoyunda ve sosyal medyada yürütülen tartışmalara talihsiz bir şekilde dergimizin adı sehven yahut kötü niyetli odaklar tarafından karıştırılmak istenilmesi üzerine aşağıdaki açıklamayı yapmak zarureti doğmuştur.
1987’de yayın hayatına başlayan Yedi iklim dergisi, Büyük Doğu ve Diriliş dergilerinin izleğinde medeniyetin organik bağ ve sürekliliği adına Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören gibi öncü kuşakların ve şahsiyetlerin ruh iklimi ve ilkelerinde 35 yılı aşkın bir süredir yayımlanmaktadır. Kültür, Sanat, Edebiyat ve Medeniyet dergisi olan Yediiklim, pek çok şair, hikâyeci ve yazarın yetiştiği bir kültür ocağıdır. Bu güne kadar dergi yayıncılığı dışında herhangi bir faaliyeti ve olmamıştır. Basında yer alan eğitim öğretim alanında faaliyet gösterdiği anlaşılan Yedi İklim Kursları ile uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığı gibi sahipleri veya kurucuları ile de bir tanışıklığımız da bulunmamaktadır. Sadece isim benzerliğinden ibaret olan bu durum kısa bir araştırma ile ortaya çıkabilecekken hakkaniyete ve hukuka aykırı bir şekilde bazı fırsatçılar tarafından dergimizin hedef alındığı, hakaret ve suç isnadına varan paylaşımlarda bulunulduğu esefle izlenilmiştir. Sadece dergimizi değil inancımıza ve kültürel değerlerimize uzanan bu çirkin saldırılara karşı sessiz kalacağımız düşünülmemelidir. Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına yukarıdaki açıklamayı halkımızın dikkatine sunarken çirkin paylaşımları düzeltilmesini umut ediyor, yalan ve iftirada devam edenler hakkında yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacak ve yasal süreçlerin başlatılacağı kamuoyuna duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler