Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

YARDIMSEVER ROCKÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin kurtuluşunun 100.yılını görkemli bir şekilde kutluyor. Afyon Kocatepe’den başlayan İzmir’de sonlanacak 400 kilometrelik Zafer ve Anma Yürüyüşü’nün ilk gecesi o sahne aldı. Türkiye'de en çok konser veren sanatçıların başında geliyor Haluk Levent.. Ve konserlerin çok önemli bir kısmından para almamış, konserin gelirini ihtiyacı olan hastalara vakfetmiştir. "Yardımsever Rock’çı" tanımının yakıştırılması bu sebeptendir. Sanat yaşamına on beş albüm, on bin konser, iki kitap, yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane rekor konser , onlarca çevre davası sığdırdı.

Haluk Levent 1968 Adana doğumlu.Liseyi bu kentte bitirmiş. Okul yıllarında tiyatro müziğe ağır basmış. Ta o günlerden beri sıkı bir çevreci. Deniz kamlumbağalarınınyuvalandığı yerlerde kum ocaklarının inşa edildiği haberi üzerine almış fotoğraf makinesini yanına ,gazeteci gibi kafa tutmuş işletmecilere.Yıl 1985. Daha sonra Mersin’in Kozanlı ilçesinde yine mahkemelere düşmüş çevre mücadelesi nedeniyle.Ve karar vermiş mücadelesinde bir araç gerekiyor o da müzik. Daha geniş kitleleri olayın içine çekmek için. Sonra Akkuyu Santraline karşı savaşanlarla omuz omuza, Bergama köylülerinin yanında altın madenine karşı, Asbestli gemiyi istemiyoruz diyenlerle kolkola görüyoruz. Velhasıl her türlü eylemin içindedir artık. Orman yangınlarının önlenmesi için 11 saat sahnede kalıp rekorlar kitabına giren de yine o.

Bizler onu tanımadan önce bir süre ticaretle de uğraşmış. İşte hapis cezaları,icralar oradan geliyor. Bu nedenle 9 ay yattı Adana Cezaevi’nde. Hemen akabinde de askere aldılar Haluk’u. 18 ay hizmeti sırasında tek izin almış onu da Marmara Depremi’nde evi yıkılanlara 100 çadır götürmek için. Yardım etmeyi çok seviyor sanatçı.5 yıl önce platform adı altında faaliyete başlattığı ve ardından dernekleşen "Ahbap" öğrencilere burs, medikal cihaz ve ilaç temini, çeşitli yardım, etkinlik, kan ve kök hücre kampanyası ve eğitim faaliyeti düzenliyor..Aslında Ahbap toplumdaki her türlü soruna sürdürülebilir çözümler arayan bir iş birliği hareketi olarak tanımlanabilir.

Kendisini Bergama Kermesi sırasında tanımıştım. Hayranlarının ellerinin küçük parmaklarını kaldırarak kendilerinden geçmesinin sırrını sormuştum. Sonra İzmir’de yine bir yardım olayında sohbet ettik uzun uzun. Gluten içeren buğday,arpa,çavdar,yulaf kökenli gıdaların kesinlikle yasak olduğu Çölyak Hastalığı’nı tanıtmak için Ege Çölyakla Yaşam Derneği’ne destek veriyordu.

Haluk Levent’in profesyonel müzik yaşamı İstanbul Ortaköy’deki barlarda başlıyor.İki kitabı var elinizden düşüremezsiniz. “Kedi Köprüsü” ve “Moritos’un Düşleri” ..Müziğine benzer tarzda yazılar.. İnternet çılgınlığından mekanikleşen insan ilişkilerine kadar.

Lise sonrası üniversite macerası ilginç Bir yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi’ne gitmiş. Ertesi yıl Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı’ndaokumuş.Sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde daha sonra da Ankara Üniversite Muhasebe Bölümü’nde..Sonra Bilkent’te..Düşünsenize 6 yıl üst üste üniversite sınavını kazanabiliyor.

Müziğimize kendi tarzını koyan sayılı müzik adamlarından biri Haluk Levent. Her resmi bayramda paylaşım rekorları kıran 10.yıl marşını seslendirmesiyle ilgili de şunu söylüyor sanatçı “Son dönemlerde, çok acı ki neredeyse sesi kısılan bir marş oldu, bu da benim sinirime dokunuyordu. Neden sesi kısılıyor? ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa!’ dendiği için mi? Tabii ki böyle diyeceğiz. Bu ülkenin kurucusu o! Ama işler öyle bir hale geldi ki, neredeyse Mustafa Kemal’in adından bile rahatsız olunuyor”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.