Yaptırımların Hedefi Su Yüzüne Çıktı: Ekonomik Değil Sosyolojik Silah!

Yaptırımların Hedefi Su Yüzüne Çıktı: Ekonomik Değil Sosyolojik Silah!

Trump hükümeti,ABD’nin 5 Kasım İran yaptırımlarından muaf olacak 8 ülkeyi açıkladı,eleştiri oklarına maruz kaldı.

Trump hükümeti,ABD’nin 5 Kasım İran yaptırımlarından muaf olacak 8 ülkeyi açıkladı.Bu ülkelerin, Beyaz Saray’ın bu konudaki satışları engellemiş olmasına rağmen,İran’dan petrol almaya devam edeceği ifade edildi.

Açıklanan sekiz ülkenin altısının İran’ın petrol satımında en büyük müşterileri olması, Beyaz Saray politikalarının destekçileri muhafazakarlar arasında tartışmalara yol açtı.   

Pompeo: 'Amacımız,İran'ı Açlıktan Kıvrandırmak'

Pompeo, Pazartesi günkü basın açıklamasına, “Amacımız,kaynaklarını şiddete ve bölgedeki istikrarı bozan faaliyetlere kullanan İran rejimini açlıktan kıvrandırmaktır.” sözüyle damgasını vurdu.

 

Beyaz Saray’ın, Pazartesi günü ABD’nin İran petrolü,bankaları,deniz ticareti ve diğer sektörleri üzerindeki yaptırımlarından muaf olan ülkelerin listesini açıklamasının ardından ABD Hazine Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı da,kara listedeki 700 İran firması ve kişilerini bildirdi.

 

İşte Sekiz Ülke...

 

Japonya,Çin,Hindistan,İtalya,Yunanistan,Güney Kore,Tayvan ve Türkiye’nin ‘geçici izinliler’ olduğu açıklandı. Bloomberg’in verisine göre ise İran’ın en büyük petrol müşterileri halihazırda:

1) Çin

2)Hindistan

3)Güney Kore Yunanistan

4)Türkiye

5)İtalya

 

Eleştiriler ise, yeni yaptırımların,İran parasının değerinin tam bir düşüşte olduğu yurtiçi ekonomik kriz döneminde rejimi değil sadece halkı sıkıntıya sokacağı yönünde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika