Yalova'da 4.5 büyüklüğünde deprem! (İstanbul da sallandı)

Yalova'da 4.5 büyüklüğünde deprem! (İstanbul da sallandı)

Yalova Çınarcık'ta 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, İstanbul'un bazı ilçelerinde de hissedildi.

Yalova'da saat 09.34'te merkez üssü Çınarcık ilçesi olan bir deprem meydana geldi. 

AFAD depremin büyüklüğünü 4.5, derinliğini ise 7.01 kilometre olarak açıkladı.

Depreme ilişkin açıklama yapan Yalova Valisi Muammer Erol, herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını söyledi. Erol, "İlgili birimler olayı takip etmek tedbirler alınmaktadır" dedi. 

Kentte kısa süreli paniğe neden olan sarsıntı; Bursa, Kocaeli ve İstanbul'un bazı ilçelerinde de hissedildi. 

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden deprem ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi: "Saat 09.34’de, aletsel büyüklüğü 4.5 olan hafif şiddette bir deprem meydana gelmiştir. Depremin odak derinliği yaklaşık 5 km civarında olup, sığ odaklı bir depremdir. Deprem özellikle Esenköy, Yalova ve İstanbul’da hissedilmiştir.

Yalova il sınırlarının tamamı genelde Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun, kısmen de Batı Anadolu açılma rejiminin etkisi altındadır. Yalova ili Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun kuzeyden ve güneyden geçen kolları ili çevirmektedir. Bu yüzden bölgede çok miktarda irili ufaklı diri fay parçası bulunmaktadır. MTA tarafından 2011 yılında hazırlanan Türkiye Diri Fay Haritasında da görüleceği gibi, il sınırları içerisinden Altınova, Yalova, Esenköy ve Orhangazi Fayı geçmektedir. 

"DEPREME DAYANIKLI BİNALARDA OTURULMALI"

Marmara Denizi ve İzmit Körfezi içerisinden geçen Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Adalar, Çınarcık, Karamürsel, Gölcük, Darıca fay parçaları ve Gemlik Körfezi’nden geçen Gemlik ve Gençali Fayları bölgedeki önemli tektonik yapılardır. Genelde ana yapıların doğrultuları Doğu -Batı ve Kuzey Batı -Güney Doğu gidişlidir. Merkezimiz tarafından yapılan hızlı fay düzlemi çözümü depremin normal faylanma ile meydana geldiğini ortaya koymaktadır. Fay düzleminin doğrultusu genel olarak Kuze Batı -Güney Doğu gidişli fay parçasının depreme neden olduğunu ortaya koymaktadır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bölgenin deprem riskinin yüksek olduğu bilincinde olarak, depreme dayanıklı binalarda oturmaları veya satın alacakları konutların depreme dayanıklı olarak inşaa edilmiş olmasına dikkat etmeleri depreme karşı alınacak en güvenli tedbir olacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler