Xiaomi Türkiye Fabrikası Açıldı

Xiaomi Türkiye Fabrikası Açıldı

Xiaomi Türkiye fabrikası 30 milyon dolarlık yatırımla Salcomp ortaklığında İstanbul Avcılar ilçesinde bugün resmen açıldı.

 

Uzakdoğulu teknoloji üreticisi Xiaomi Türkiye fabrikası 30 milyon dolarlık yatırımla Salcomp ortaklığında İstanbul Avcılar ilçesinde açıldı.

Xiaomi ve partneri Salcomp’un 2 bin kişiye istihdam sağlayacağı yatırımın yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesi bulunuyor. İstanbul Avcılar fabrikasının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yazılı bir mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin akıllı telefon üreticileri için bölgenin üretim üssü olma yolunda olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıllık 10 milyonun üzerinde cep telefonu satışının gerçekleştiği; Avrupa, Rusya ve Orta Doğu pazarlarının birleşme noktası Türkiye, akıllı telefon üreticileri için bölgenin üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" dedi. Erdoğan devamında, "Xiaomi ve iş ortağı Salcomp’un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu bu fabrika, yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler