WINDOWS 11 GELİŞTİRİCİ SÜRÜMÜNÜN ÇIKMASI İLE BERABER FARKLI CİHAZLARDA ÇALIŞTIRILMAYA VE TEST EDİLMEYE BAŞLANDI

WINDOWS 11 GELİŞTİRİCİ SÜRÜMÜNÜN ÇIKMASI İLE BERABER FARKLI CİHAZLARDA ÇALIŞTIRILMAYA VE TEST EDİLMEYE BAŞLANDI

Merakla beklenen Windows 11’in geliştirici sürümünün çıkışının ardından Windows 11, farklı cihazlarda çalıştırılmaya ve test edilmeye başlandı.

Uzun süren beklentilerin ardından Microsoft, geçtiğimiz haftalarda Windows 11'i tanıttı. Tabii ki tanıtımdan sonra yayınlanan ilk sürüm pek çok kullanıcı tarafından denendi. Pek çok cihazda TPM uyumsuzluğu gibi sorunlara rağmen denenen Windows 11, farklı cihazlarda da test edilmeye başlandı.

Windows 11 meraklıları ve hevesli yazılımcılar, Windows 11’i Raspberry Pi 4, OnePlus 6T ve Microsoft’un ürettiği Lumia cihazlara kurdu. Windows 11’in ARM desteği sayesinde Qualcomm işlemcili cihazlara kurulabilmesi ise bu testlerin başarılı olmasının en büyük sebebi.

Raspberry Pi 4’te Windows 11

Reddit kullanıcısı “theSPEEDCAT”, Windows 11 işletim sisteminin geliştirici sürümünü Raspberry Pi 4’e kurmayı başardı. Reddit kullanıcısı, bu işlemi Windows 11’in ARM64 versiyonunu bir hafıza kartına atarak Raspberry Pi 4 cihazına kurduğunu belirtiyor. Kullanıcının açıklamasına göre Windows 11, aynı cihazda daha önceden kurulu olan Windows 10’dan çok daha stabil ve performanslı çalıştı.

Oldukça düşük sistem özellikleri olan Raspberry Pi 4 cihazında bile işlemci ve RAM kullanımının stabil olduğunu ve Google Chrome gibi uygulamaların herhangi bir kasma olmadan çalıştığını belirten kullanıcı, Windows 11’in düşük sistemli cihazlar için ideal olduğunu belirtti.

Lumia 950 XL’ta Windows 11

YouTuber Gustave Monce, 2015 yılında Microsoft tarafından üretilmiş Lumia 950 XL cihazına Windows 11 kurmayı başardı. Monce, daha önce de yine sızdırılan Windows 10X isimli işletim sistemini bu cihaza kurmayı başarmıştı. Bildiğiniz üzere ortaya çıkan Windows 10X isimli işletim sistemi, Microsoft tarafından iptal edilmişti.

Fakat Windows 10X’te bulunan bazı sistemlerin ve tasarımsal özellikler Windows 11’e geldiği için Lumai 950 XL’in bu iki işletim sisteminde de birbirine çok yakın performans vermesi Monce’yi şaşırtmadı. Gustave Monce, her şeye rağmen Windows 11’in, Windows 10X’ten biraz daha stabil çalıştığını belirtti.

OnePlus 6T’de Windows 11

Bütün bu cihazların içinde belki de en şaşırtıcısı OnePlus 6T oldu. Project Renegade ekibinden birkaç geliştirici, Windows 11’in geliştirici sürümünü OnePlus 6T’de çalışacak şekilde yeniden düzenledi. “edi194” isimli YouTube kullanıcısı ise bu sürümü OnePlus 6T cihazına yükledi. Kurulum süreci her ne kadar biraz uzun ve sorunlu olsa da nihayet başarılı oldu.

Kullanıcı tarafından verilen bilgilere göre, kurulum başarılı olsa da Wi-Fi, Bluetooth ve hoparlörler OnePlus 6T’de çalışmıyordu. Ancak USB girişi, dokunmatik ekran ve telefonun ekran kartı gayet sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Kullanıcı ayrıca Windows 11 kurulu OnePlus 6T’de SimCity 5, Need for Speed: Most Wanted, CS:GO ve Minecraft gibi oyunları çalıştırmayı başardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler