WHATSAPP, İNGİLİZ HÜKÜMETİNİ KESİN BİR DİLLE REDDEDEREK KULLANICILARININ MESAJLARININ OKUNMASINA MÜSADE EDİLMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

WHATSAPP, İNGİLİZ HÜKÜMETİNİ KESİN BİR DİLLE REDDEDEREK KULLANICILARININ MESAJLARININ OKUNMASINA MÜSADE EDİLMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

WhatsApp, İngiltere hükümetinin isteğini kesin bir dille reddetti, kullanıcılarının mesajlarının okunmasına izin vermeyeceğini söyledi.

WhatsApp, İngiltere Çevrimiçi Güvenlik Yasası kapsamında açıklanan düzenlemelere uymayacağını belirten bir açıklama yaptı. WhatsApp'ın CEO'su Will Cathcart BBC'ye, Meta'nın sahip olduğu şirketin herhangi bir hükümet emrini takiben güvenliğini azaltmayacağını söyledi. Başka bir deyişle, hükümetten istek de gelse, kullanıcı mesajlarının okunmasına izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

Çevrimiçi Güvenlik Yasası, yasal ancak zararlı faaliyetleri, kötüye kullanımı ve tacizi tespit etmeyi amaçlıyor. Ancak, İngiltere'deki belirsiz siyasi durum nedeniyle, bu yasanın çıkarılması ertelendi. Ayrıca bu tasarı hükümetin, WhatsApp dahil birçok sosyal medya platformunun uçtan uca şifreleme (E2EE) politikasını ihlal ederek ve özel mesajları tarayarak çocukların cinsel istismarını gösteren fotoğrafları tespit etmesine de izin verecek.

Cathcart BBC'ye verdiği demeçte “İstemci tarafı tarama gerçekçi olarak çalışamaz. Tek bir ülkedeki gereksinimi karşılamak için dünya için güvenliği azaltmak zorunda kalırsak, bunu kabul etmemiz çok aptalca olurdu ve %2’nin gereksinimleri nedeniyle ürünümüzü kullanıcılarımızın %98'i için daha az çekici hale getirirdi" dedi.

Cathcart, WhatsApp'ta yüzlerce yasa dışı çocuk istismarı fotoğrafının zaten tespit edildiğini de belirterek “Çok etkili ve sektör tarafından benimsenmemiş ve herkesin güvenliğinden ödün vermemizi gerektirmeyen teknikler var, dünyadaki hemen hemen tüm internet hizmetlerinden daha fazlasını rapor ediyoruz” dedi…

Tasarının, kullanıcıların mesajlarını doğrudan veya dolaylı olarak okumak için platformlar önerdiğini iddia eden Cathcart, “İnsanların bunu istediğini sanmıyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler