Venezüella Dışişleri Bakanı: Guaido, Caracas’taki Fransız elçiliğine sığındı

Venezüella Dışişleri Bakanı: Guaido, Caracas’taki Fransız elçiliğine sığındı

Venezüella'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif milletvekili Juan Guaido’nun başkent Caracas’taki Fransız elçiliğine sığındığı belirtildi. Fransa ise Guaido’nun elçilikte olmadığını açıkladı.

Venezüella Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Juan Guaido’nun başkent Caracas’taki Fransız elçiliğine sığındığını söyledi.

Bir diğer muhalif lider Leopoldo Lopez’in de başarısız darbe girişiminin ardından İspanya elçiliğine sığındığına işaret eden Arreaza, “Herhangi bir ülkenin büyükelçiliğinin tesislerine, bu durumda İspanya veya Fransa'ya giremeyiz” dedi. Arreaza, bu nedenle söz konusu iki ismin tutuklanmasının ‘mümkün olmadığını’ belirtti.

İspanya ve Fransa’ya çağrı yapan Arreaza, “Umarız bu hükümetler doğrusunu yapar ve kaçakları Venezüella adaletine teslim ederler. İspanya'nın diplomasisi için bir utanç, Fransa'nın diplomasisi için bir utanç” diye konuştu.

Ancak Fransa, Jorge Arreaza'nın ifadelerini yalanladı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Guaido’nun Caracas'taki elçiliklerinde olmadığı belirtildi.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro birkaç gün önce yaptığı açıklamada, isim vermemekle birlikte ‘rakibinin’ diplomatik bir temsilcilikte ‘saklandığını’ duyurmuştu. Maduro herhangi bir ülke ismi de vermemişti.

Bunun üzerine Twitter’dan paylaşım yapan Juan Guaido, “Size yalan söylüyorlar” demiş ve ‘nerede olursa olsun insanlarla birlikte olduğunu’ vurgulamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler