VE NACİ KORU EMEKLİ OLUYOR

VE NACİ KORU EMEKLİ OLUYOR

Dışişleri’nde bir dönemin sonu


NGAZETE HABER MERKEZİ - Uzun yıllar Dışişleri Bakanlığı’nın kilit ismi ve Gazeteci Fehmi Koru’nun kardeşi de olan Naci Koru emekli oluyor. Koru’nun emeklilik dilekçesini verdiği ve 23 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla emekliliğini istediği öğrenildi.

Son olarak BM Cenevre Ofisinde Türkiye Daimi Temsilcisi olan Büyükelçi Naci Koru geçtiğimiz günlerde Ankara’ya çağrılmıştı. Koru’nun uzun süredir kulislerde adı bakanlıktaki FETÖ yapılanmasında etkili olduğu ve FETÖ’den görevden alınan  büyükelçilerin Koru ile ilgili ifadelerinde ilginç anektodlar paylaştığı ileri sürülüyordu. 


NACİ KORU KİMDİR?

1958 yılında İzmir’de doğdu. İzmir İmam Hatip Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. 1981 yılında Dışişleri Bakanlığı’na girdi. Türkiye’nin ABD, Suudi Arabistan, Almanya, Avusturya ve İtalya’daki temsilcilikleri ile BM Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Daimi Temsilciliği’nde değişik hizmetlerde bulundu. Merkezde Müsteşar Yardımcılığı’na getirilmeden önce Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi olarak görev yaptı. Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye büyükelçilikleri ve başkonsolosluklarını ortak bilgisayar ağıyla donatan isim olarak biliniyor. E-Konsolosluk hizmetinin mimarı. AB normlarına uygun yeni çipli pasaportların basımı ve dağıtımını da o gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı’nın internet adresini yeniden düzenledi. Dışişleri’nde müsteşar yardımcısı olarak kamu diplomasisi, protokol müdürlüğü, insan kaynakları, mali işler, bilgi sistemleri dahil birçok alandan sorumluydu. Evli ve 2 çocuk babası. Gazeteci Fehmi Koru'nun kardeşi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler