VATANSEVER S-400 

                                                                                                                                                                  11.05.2020
    
Sevgili okuyucularım hepinize iyi bir haftaya başlamanız dileği ile.


Uzun bir dönemdir RUSYA FEDERASYONU savunma sanayinden satın aldıktan sonra bugüne kadar gelen ve TÜRK HAVA KUVVETLERİ envanterine girene kadar bir çok uluslararası stres ve diplomatik savaşa dönüştüğü gibi suyun altında çok ciddi savaşların konusu oldu S-400 TRUMP sofistike uzun menzilli hava savunma sistemleri.
Bugünlerde bazı ülkemiz içindeki çevrelerin tekrar nereden bir rüzgar aldıklarını anlaşılamayan bir şekilde S-400 hava savunma füzelerinin aktive edilemeyeceği yada başka ülkelere satılacağı konusundaki haberleri medya ve sosyal medyada kendilerine iş haline getirmelerini anlamak mümkün değil.


Birincisi RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI bu tip sofistike silah sistemlerinin satış anlaşmalarında ve ortak üretim, milli yazılım konularındaki tüm hassasiyetleri kontratlara yansımıştır.
Onun için vatandaşa anlattığınız gibi bu satış ve ortak üretim konularındaki yapılan kontratlar bakkal ALİ abinin veresiye satışlarına benzemez…


S-400 hava savunma füze sistemleri dünyadaki bu tip silah sistemlerinin en gelişmiş örneklerinden biridir.
Bu tip uzun menzilli multi hedeflere güçlü radarları ile uzun menzillerden tespit yapıp yine multi hedeflere çoklu atış yapabilen nadir hava savunma sistemleridir.
Özellikle uçar hedeflere etkili olduğu gibi seyir ve balistik füzelere karşı dünyanın en iyi  görev ifa eden hava savunma sistemidir.


Yurt içinde bazı çevrelerin HAVA KUVVETLERİMİZİN envanterine girmesinden bu güçlü sistemin neden rahatsız olurlar, böyle yapmakla TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE nasıl bir zarar verdiklerinin farkındalar mı, ihanet olmuyor mu? Bu kadar subay, astsubay hava kuvvetlerimizde bu sistemlerin eğitimini uzun zaman çalıştılar eğitim aldılar…


1991 yılında başlayan 1.Körfez krizi ile başlayan ve bu Körfez savaşı' nda ABD ordusu tarafından kullanılan PATRİOT hava savunma sistemleri TÜRK ORDUSU tarafından dikkatle izlenmiş bunu AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ' nden talep etsek de bu sistemleri bize vermeyi reddetmişlerdir her defasında.
Onun için çok uzun yıllardır taleplerimiz karşılanmayınca çok geç kalmış şekilde daha iyi bir sistem olan PATRİOT (VATANSEVER) lara muadil olan S-400 hava savunma sistemlerini envaterimize sokmuşuzdur.
Aynı ABD 1994 yılında biz isterken PATRİOT füze sistemlerinin PAC-1 modelini tespit etmiş sonraki yıllarda da bunların PAC-3 modelleri ile Yunanistan ordusuna değiştirerek yeni sistemi teslim etmiştir.


1990' lı yılların ortasında GÜNEY KIBRIS devleti ile RUSYA FEDERASYONU işbirliğinden S-400' lerin bir alt modeli S-300' lerin satın alınması ile çıkan krizden bir çok olaya şahit oldunuz basın ve medyada. Sonunda bu uzun kriz YUNANİSTAN ve GÜNEY KIBRIS lehine dönüştürülmüştür.
Güney kıbrısın aldığı S-300 füzeleri Yunanistan' ın GİRİT adasına yerleştirilmesi konusundan anlaşılarak FÜZELER GİRİT adasına yerleştirilmiştir ama aynı GÜNEY KIBRIS orta menzilli TOR M-1 füzelerini alarak Yunanistan ile kordineli TÜRK HAVA SAHASINI radar kontrolüne ve hava sahasında  sofistike güçlü ateş gücüne sahip olmasını sağlamıştır.


1998 yılında BÜRÜKSEL de resmi olarak bu konuda Yunan tarafına ne tavizler verdik nelerin karşılığında.
17-25 aralık 1998 yıl ve günde istanbul da nasıl bir operasyon oldu ki bazı biradelerimizi SELANİK şehrinin buzikili tavernalarında UZO içip dizleri yerlere vurarak sırtaki yaptıran.


Bugünde aynı çevreler VATANSEVER S-400 lere İSTEMEZÜK yapıyorlar, hatıralar mı, çok?


SAYGILARIMLA..
ALP TUFAN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.