Uzaydan geldiğine inanılan 555.55 karatlık siyah pırlanta satışa çıkıyor

Uzaydan geldiğine inanılan 555.55 karatlık siyah pırlanta satışa çıkıyor

Dünya dışından geldiğine inanılan 555.55 karatlık siyah elmas, müzayede evi Sotheby's Dubai tarafından görücüye çıktı.

Dünya'ya ait olmadığına inanılan siyah elmas, görücüye çıktı.

Sotheby's'in "Enigma" olarak adlandırdığı nadir mücevherin, uzaydan geldiğine inanılıyor. Ya bir meteorik çarpmadan ya da Dünya ile çarpışan "elmas taşıyan" bir asteroitten geldiği düşünülüyor.

Şubat ayında Londra'da sergilendikten sonra satışa girecek olan elmas, 6.8 milyon dolar gibi bir fiyata satılması planlanıyor. Sotheby's'e göre, bu boyuttaki doğal yönlü siyah bir elmas Dubai ve Los Angeles'ta "son derece nadir bir olay".

Carbonado elmasları olarak da bilinen siyah elmaslar, 2,6 ila 3,8 milyar yıl öncesine tarihlenebilir ve yıldızlararası uzayda bulunan eser miktarda nitrojen ve hidrojen elementleri içerir.

GERÇEK BİR DOĞAL FENOMEN

Ayrıca meteorlarda bulunan bir mineral olan osbornit içerirler. Londra'daki Sotheby's'de mücevher uzmanı olan Nikita Binani, pırlantayı "gerçek bir doğal fenomen" olarak nitelendirdi.

Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında, "Onun satışı, insanlık tarafından bilinen en nadir, milyar yıllık kozmik harikalardan birini elde etmek için hayatta bir kez karşılaşılabilecek bir fırsatı temsil ediyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler