Ünlü Ekonomistten Şok Dolar Yorumu

Ünlü Ekonomistten Şok Dolar Yorumu

Ekonomist Selçuk Geçer, son dönemdeki dolar dalgalanmalarına ilişkin 'asıl dolar şimdi patlayacak' değerlendirmesinde bulundu.

Dolar kurunda yaşanan sert dalgalanmalara ilişkin Ekonomist Selçuk Geçer'den değerlendirme geldi. 

Selçuk Geçer son videosunda “Asıl dolar şimdi patlayacak” iddiasında bulunarak, takipçilerini uyardı. 

 
Geçer videoda, ''Merkez Bankası faiz artırırsa hiçbir işe yaramaz. Türkiye’yi daha da yüksek bir faiz ortamına sokar. Ancak dolar da yükselmeye devam eder. Türkiye çok net bir şekilde yüksek faiz, yüksek dolar kuru ve yüksek enflasyon ortamına girer bunun adı ekonomik krizdir.

Türkiye’nin risk primi her geçen gün artıyor. Tabiî ki bunun temelinde Merkez Bankası’ndan beklenen faiz artırımı var. Yabancı kuruluşların faiz beklentileri gerçekleştirilmezse görünüz ve beni birkez daha anlayınız bu risk primi 400’ün üzerine atacak. Peki doların bu yükselişi gerçekçi mi ve devam edecek mi bu yükseliş? Buradaki kritik mesele Amerika’daki petrol stokları rekor artış gösteriyor. Dolayısıyla bu kadar yüksek stok değerleri bize korkutan bir işaret veriyor.

Dolar kuru 7.53 TL seviyesinde. Bu geri çekilmenin temelinde dolar endeksindeki düşüş yatıyor. Ancak şunu söyleyelim Türkiye’deki dolar kuru sadece dolar endeksine bağlı değil bir yığın değişken var. Dolar kurunda ilk gideceğimiz nokta 7.90 – 7.95 aralığı. O seviyelerde biraz duracağız sonrasında 8 TL’nin üzerine atacak kendisini. Sonrasında çift haneli seviyeler 14 – 16 TL seviyeleri hedefimiz. Çünkü piyasadaki doların değeri o. Öyle ya da böyle kim ne derse desin dolar bu seviyeye ulaşacak'' sözlerini sarf etti.

Dolar kurunda hareketlilik
Son haftalarda ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki artışla beraber yükselişe geçen dolar kuru 6.90 TL seviyelerinden 7.70 TL’ye kadar yükseldi. Daha sonra beraberinde gelen satışlarla dolar kuru bir miktar gerileyerek geçtiğimiz haftayı 7.56 TL seviyelerinde kapattı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler